Nyheter

Koenigsegg öppnar återförsäljare i Sverige

Koenigsegg breddar sitt återförsäljarnätverk med fler återförsäljare i Nordamerika, Asien och Europa. Som ett led i etableringen har man tecknat avtal med Callisma i Stockholm och Bendt Bil i Halmstad för den nordiska försäljningen.

Det finns en stor efterfrågan på Koenigseggs extrema prestandabilar från Ängelholm. Sedan länge är de 80 Regera och 125 Jesko som kommer att tillverkas de närmaste åren slutsålda. Idag finns knapp 30 återförsäljare i världen och ambitionen är att möta det stora intresset för varumärket med fler partners.

Breddar återförsäljarnätverket
Inför kommande modellanseringar breddar man nu återförsäljarnätverket och startar samarbeten med två återförsäljare i Sverige: Callisma i Stockholm och Bendt Bil i Halmstad. De kommer att ansvara inte bara för den svenska försäljningen utan även för försäljning till övriga Norden och Baltikum.

– Det finns ett otroligt stort intresse för Koenigsegg i Norden, och vi är övertygade om att det nya partnerskapet med Callisma och Bendt Bil leder till ökad försäljning i hela regionen, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd för Koenigsegg.

Callisma ny återförsäljare
Callisma i Stockholm är bland annat återförsäljare för Aston Martin och Rolls-Royce. Företaget har en stark position i potentiella kundgrupper för Koenigsegg och man har tidigare haft ett samarbete med dem. På Callisma ser man fram emot partnerskapet:

– Koenigsegg är ett väldigt starkt varumärke som passar väl in bland våra befintliga varumärken. Vi ser fram emot att börja arbeta med deras nuvarande och framtida produkter. Märket har under sina 25 år åstadkommit mer i bilbranschen än många andra vilket är unikt och varje bil är idag skräddarsydd för dess ägare. Vi känner oss trygga med att samarbetet mellan Koenigsegg och Callisma kommer att bli lyckat, säger Fred Mannerfelt, VD på Callisma, som ser fram emot att ytterligare stärka och bredda bolagets produktportfölj av ikoniska varumärken.

Bendt Bil ny återförsäljare
Koenigsegg startar även ett samarbete med Bendt Bil i Halmstad, som bland annat är BMW-återförsäljare. Företaget har idag en stor kundgrupp inom premiumbilar och många av deras kunder äger även superbilar. Dessutom kommer kunderna från ett stort geografiskt upptagningsområde. Bendt Bil kommer även att marknadsföra Koenigsegg i Båstad, där många potentiella kunder befinner sig under sommarsäsongen.

– Bendt Bil är ödmjukt stolta över att få representera Koenigsegg, regionens och Sveriges stolthet. Vi är övertygade om att både våra befintliga och nya kunder kommer att uppskatta denna komplettering av utbudet. Närheten till fabriken gör att Koenigsegg kommer att ha en extra plats i Bendt Bils hjärta. Liksom Koenigsegg är Bendt Bil familje- och ägarlett vilket gör att samarbetet känns enormt inspirerande säger Bengt-Erik Johansson, vd.

Bild: Pixabay