Nyheter

Panasonic erbjuder nu Microsofts molnlösning Windows Autopilot

Genom att installera den nya Microsoft-molnlösningen på robusta Panasonic Windows-enheter erbjuds förbättrad användarupplevelse och minskad tidsförbrukning.

Panasonic TOUGHBOOK är den första leverantören av robusta datorenheter som ansluter sig till Microsoft Cloud Solution Provider-programmet. Med hjälp av den nya molnbaserade konfigurations- och distributionstjänsten Windows Autopilot kan användaren minska administrationstiden och få en förbättrad användarupplevelse, samtidigt som applikationsimplementeringen och enhetshanteringen förenklas.

När en användare beställer sina bärbara Panasonic TOUGHBOOK-datorer eller datorplattor med Windows 10 Pro, kan de nu välja att hantera konfiguration och distribution via Windows Autopilot. Därefter förregistrerar Panasonic hårdvaran genom molnet. Denna tjänst gör det möjligt för användarna att i förväg ladda upp alla konfigurationsinställningar för varje enskild enhet till molntjänsten. Enheterna skickas direkt till användarna, som packar upp enheten och anger sina identifieringsuppgifter, varpå konfigurationen görs automatiskt över molnet och användarens specifika installation kan påbörjas omedelbart.

– Denna nya implementeringsmöjlighet ger en omedelbar fördel för kunder med användare på olika platser eller med hundratals enheter som ska konfigureras. Det innebär att IT-team inte behöver spendera tid på att kopiera varje enskild enhet, vilket drastiskt kommer att reducera såväl tidsåtgång som kostnader, säger Jon Tucker, Manager för Solutions and Engineering hos Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe.

Windows Autopilot är utformad för att förenkla hela livscykeln för Windows-enheter – från första användningen, installation och distribution, till det sista andetaget.

Bild: Panasonic