Nyheter

Smart Parkering och CaCharge ingår nationellt samarbete

E-mobilityföretaget CaCharge och parkeringsbolaget Smart Parkering Sverige AB har ingått ett samarbetsavtal för leverans av laddlösningar för eldrivna fordon till gemensamma kunder över hela landet. Samarbetet betyder att Smart Parkering och CaCharge tillsammans kan erbjuda gemensamma kunder maximalt antal laddplatser inom befintligt effektuttag och smidiga betalningslösningar. Ambitionerna är höga och det första uppdraget har redan påbörjats.

Smart Parkering förvaltar över 120 000 parkeringsplatser över hela Sverige. Företaget erbjuder bland annat bostadsrättsföreningar och fastighetsägare tekniska parkeringslösningar och hantering av parkeringsplatser med fokus på effektivitet och hållbarhet med miljön i fokus.

Som en del av Smart Parkering:s fortsatta utveckling inom hållbarhet kommer företaget utöka sin satsning på elbilsladdning tillsammans med CaCharge. Konceptet är optimerat för att  kunder och partners ska kunna erbjuda många laddplatser som enkelt kan skalas upp i takt med att efterfrågan på laddplatser ökar. Det sker genom maximalt antal laddplatser inom befintligt effektuttag, en lösning som är enkel att integrera med andra system och smidiga betalningslösningar för alla parter.

– Smart Parkering tycker givetvis att det är väldigt spännande att tillsammans med CaCharge, kunna erbjuda våra kunder klimatsmarta och effektiva laddstationer. Tillsammans kan vi erbjuda våra fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och kunder en ännu smidigare elbilsladdning och fler unika lösningar, säger Fatih Gencer, vd på Smart Parkering Sverige AB.

– Smart Parkering skapar en smidig, smart och bekväm parkeringsupplevelse som går hand i hand med hur CaCharge konverterar parkeringsplatser till uppkopplade laddplatser. Elbilsladdning ska vara en lönsam och hållbar affär för användare och fastighetsägare, och tillsammans med Smart Parkering kan vi erbjuda det, säger Kurt Högnelid, vd på CaCharge.

– Både Smart Parkering och CaCharge satsningar på innovativa tjänster passar parter mycket bra och skapar positiva synergier för våra kunder. Samarbetet är ett stort kliv i riktningen inom miljöförbättringar och hållbarhet. Det innebär ett utökat mervärde och möjliggör för mer medvetna val av laddstationer, säger Fatih Gencer.

Bild: Robert Ginsberg/CaCharge