Nyheter

Transdev utser Jörgen Karlsson till vd för Merresor

Den 14:e oktober tillträder Jörgen Karlsson som ny vd för Merresor tillika affärsområdeschef för Transdevs affärsområde kommersiell trafik. Jörgen kommer närmast från affärsresebyrån American Express Global Business Travel.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Jörgen till oss. Han är en van ledare och har en gedigen erfarenhet och kunskap från både privat- och affärsresemarknaden, något som behövs för att ta nästa steg inom affärsområde kommersiell trafik, säger Gunnar Schön vd Transdev Sverige.

Jörgen har arbetat inom rese- och turismsektorn under hela sin yrkeskarriär. Sedan 2007 har han jobbat på affärsresebyrån American Express Global Business Travel, där han haft flera olika roller. Dessförinnan arbetade han på Ticket privatresebyrå bland annat som vd för Ticket i Norge och som marknadsdirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Merresor och att få bidra till utvecklingen av företagets alla fem affärer. Jag ser också fram emot att få komma ut i verksamheten och träffa mina nya medarbetare och våra kunder så fort som möjligt säger Jörgen Karlsson.

Tåg, buss och tågersättning
Merresor är ett dotterbolag inom Transdev Sverige som ansvarar för varumärkena Flygbussarna, Båtbussarna, Flygbussarna Charter, Snälltåget och Bussakuten, en tjänst för tågersättning. Under de senaste åren har bolaget vuxit kraftigt inte minst tack vara ökade satsningar på tågtrafiken mellan Malmö-Stockholm och säsongsdestinationerna Åre och Berlin. Totalt arbetar ca 650 medarbetare inom Merresor.

– Det finns många väldigt spännande affärer inom Merresor och det känns extra roligt att komma till ett företag som jobbar med hållbarhet på ett så tydligt sätt genom sitt erbjudande, men även genom val av drivmedel och smarta sätt för hur man kan reducera energiåtgången. Tillsammans med all utveckling som sker inom Transdev och den digitala utveckling och hållbarhetsdebatt som pågår i samhället i stort så har branschen som helhet en väldigt intressant framtid, avslutar Jörgen Karlsson.

Bilden:
Jörgen Karlsson blir ny vd för Merresor.
Bild: Transdev