Nyheter

Nutanix presenterar ny IT-automatisering för privata moln

Nutanix, ett ledande företag inom datoranvändning i företagsmoln, kan idag berätta att Nutanix hyperkonvergerade infrastruktur (HCI)-plattform nu integrerats med ServiceNow IT- och Operations-lösningar för att automatisera kritiska arbetsflöden i privata moln.

Därmed kan ServiceNow-kunder inte bara med automatik nå Nutanix HCI-miljöer utan också få tillgång till Nutanix-drivna IT-tjänster och omedelbart få rapporter om kritiska incidenter som berör Nutanix HCI i sina privata moln.

Att automatisera de dagliga uppgifterna inom IT är avgörande för att underlätta och påskynda företagens digitala transformation. Genom att automatisera de mest efterfrågade tjänsterna och arbetsflödena kan IT-team minska den tid som ägnas åt att ta hand om felanmälningar och istället låta datacentret erbjuda upplevelser som liknar det publika molnet och använda den sparade tiden till att fokusera på konkurrenskraftig fördelning av arbetsuppgifter och strategisk planering.

I en färsk undersökning av 2650 IT-beslutsfattare världen över, utförd av Vanson Bourne för Nutanix, svarade nästan alla (98%) att automatisering av IT-verksamhet är viktig för deras organisation, medan 56% sade att den är ”oerhört viktig. Dessutom, enligt Gartner(2): ”År 2022 kommer intelligent infrastruktur att addera maskininlärning av infrastruktur, analys och artificiell intelligens-IT-operationer (AIOps) som mjukvara till 60% av HCI och integrerade system som går att kombinera.”

Genom denna integration med ServiceNow IT Operations Management-lösningen kan Nutanix-kunder:

Automatiskt upptäcka Nutanix miljöer i privata moln med ServiceNows ITOM Discovery-tjänsten. Det ger IT-operatörerna synlig information från alla Nutanix-resurser, inklusive HCI-kluster, enskilda värdar, virtuella maskininstanser (VM), lagringspooler och dussintals andra konfigurationsparametrar och kritiska applikationscentriska mätvärden.

Ge möjligheter för självbetjäning till ServiceNow-användare så de snabbt kan tillhandahålla, hantera och skala applikationer via Nutanix Calm-ritningar som publiceras som servicekatalogartiklar i ServiceNow-plattformen. Nutanix Calm-plug-in är tillgänglig via ServiceNow Store.
Bättre hantera Nutanix-baserade privata molnaktiviteter genom integration med Nutanix X-Plays automatiseringsmotor som är inbyggd i Prism Pro. Med en ny X-Play-insats för ServiceNow kan IT-chefer utnyttja ServiceNows ITSM-tjänst för att underrätta om incidenter och varningar i en Nutanix-driven privat molnmiljö, till exempel när en värd tappar ström eller en server får slut på kapacitet.

– Automation är nyckeln till att utnyttja styrkan och flexibiliteten i privata moln och slippa rutinuppgifter så att IT kan fokusera på konkurrenskraftig fördelning av arbetsuppgifter genom att använda de senaste innovationerna och samtidigt säkerställa sina investeringar i infrastrukturen, säger Rajiv Mirani, teknikchef för molnplattformar på Nutanix.

– Genom att integrera Nutanix programvara med ServiceNows ledande lösning gör vi det enklare att leverera automatiserad infrastruktur och applikationsarbetsflöden så att privata moln kan ge samma enkelhet och flexibilitet som publika.

– IT-ledare kräver allt mer automatisering av sin molninfrastruktur så de kan fokusera på mer strategiska drivkrafter i sin digitala transformation, säger Jeff Hausman, vice VD och chef för IT Operations Management på ServiceNow.

– Att utnyttja ServiceNow IT Operations Management för att skapa synlighet i Nutanix-miljön gör det möjligt för kunder att bättre hantera sina verksamheters övergripande fotavtryck, åtgärda problem proaktivt och bevara effektiviteten och följsamheten i sina IT-investeringar.

Tillgänglighet
Nutanix-integration med ServiceNow är tillgänglig från idag, genom Acropolis och en fullt integrerad plugin i ServiceNow Store för Nutanix Calm.

Om Nutanix
Nutanix är ett globalt ledande företag inom molnprogramvara och hyperkonvergerade infrastrukturlösningar som gör infrastrukturen osynlig så att IT-avdelningar kan fokusera på applikationer och tjänster som driver verksamheten. Företag runt om i världen använder Nutanix Enterprise Cloud OS-programvara för att med ett enda klick hantera applikationer och mobilitet över offentliga, privata och distribuerade edge-moln och köra samtliga applikationer i alla format till dramatiskt lägre totalkostnader. De kan snabbt leverera en högeffektiv IT-miljö on-demand, applikationsägare får en verkligt molnliknande upplevelse. Läs mer på www.Nutanix.com