Nyheter

Nya Renault Clio – säljstart i Sverige

Inom kort landar Nya Clio hos de svenska återförsäljarna. Exteriört är modellen något mindre än föregångaren men interiört är utrymmet större och nivån är hög på utrustning, kvalitet och teknik där Nya Clio återigen är klassledande. Pris från 161 900 och säljstart vecka 45 i Sverige.

Ny Clio har fått en djärvare design på utsidan som är både innovativ och typisk Renault. Fronten är modernare och ser sportigare ut med C-formade LED lampor som återfinns på samtliga Renaultmodeller.

Nya Clio har klassens största bagageutrymme på 391 liter (61 liter mer än föregångaren). Clio finns i ett antal nya färger, varav Valencia Orange, som tack vare en ny typ av lackbehandling ger färgen en unikt strålande lyster och gör bilen tydlig på vägen.

Kvalitetsnivån i kupén är hög och för föraren är ergonomin förbättrad. Automatisk avbländning mellan hel- och halvljus är standard och ett förbättrat BOSE-ljudsystem erbjuder numera nio högtalare istället för sju. Instrumentpanelen är helt digital där man kan välja mellan 7″ eller 10″ stort förarkluster (skärm) framför ratten, medan en 9,3″ vertikal skärm i mitten av kabinen rymmer all kommunikation i bilen. Renault kallar det EASY CONNECT. Systemet styr multimedia, navigering och infotainment samt att föraren själv kan välja mellan olika personifierade körlägen.

I förarassistanssystemen ingår cruise control, som är standard i alla modeller, och kunden kan även välja allt mer avancerade system med t ex det omfattande ”Highway and Traffic Jam Companion”, som tillsammans med filhållningsassistans och stop and go-funktionen är ytterligare ett steg mot en självkörande bil. Faktum är att Nya Clio är den mest avancerade i klassen och körupplevelsen sätter nya standards.

I Sverige lanseras en trecylindrig bensinmotor på 100 hk och en fyrcylindrig motor på 130 hk och från 2020 kommer en hybridmotor i Nya Clio. Renaults första hybridmotor består av en 1,6-liters bensinmotor med två el-motorer; allt anslutet till en flerväxellåda. Den nya motorenheten laddar batteriet när föraren lättar på gasen, och därför kan bilen köras på el 80 % av tiden i stadskörning, vilket motsvarar cirka 40 % lägre energiförbrukning.

Nya Clio är byggd på den nya modulära CMF-B-plattformen som Renault utvecklat tillsammans med Nissan och Mitsubishi. Den nya plattformen är 50 kilo lättare och styvare än sin föregångare, vilket ger både aktiv och passiv säkerhet, och den elektroniska arkitekturen har gjort det möjligt att ha frontkamera som standard på alla Clio-modeller.

– Nya Renault Clio erbjuder klassens bästa körning, den är den mest rymliga och samtidigt tekniskt mest avancerade bilmodellen. Med Nya Clio är målet att stanna kvar på toppen bland de mest populära bilarna i Europa – och i Sverige tänker vi behålla podium-placeringen i bilklassen, säger Thomas Holm, Renault Sverige landschef.

Pris Nya Renault Clio:

TCe 100, 5 vxl manuell

ZEN: 161 900:-, INTENS: 176 900:-, R.S. Line: 186 900:-

TCe 130 EDC (automat)

INTENS: 201 900:-, R.S. Line: 211 900:-