Nyheter

ÅAC Microtecs framgång med Sirius fortsätter med 11,3 MSEK order

AAC Clyde Spaces, Europas ledande småsatellitbolag, framgång med satellitdelsystemen Sirius fortsätter med en order om totalt 11,3 MSEK, från en stor europeisk satellittillverkare. Två uppsättningar delsystem kommer att levereras inom sex månader för att användas i en ej offentliggjord rymdmission.

De senaste åren har Sirius-seriens omborddatorer blivit allt populärare bland småsatellittillverkare och hittills har över 50 enheter levererats. Serien utvecklades ursprungligen för satellitplattformsprojektet InnoSat som har finansierats av Rymdstyrelsen.

Utöver Sirius delsystem Command and Data Handling (C&DH) kommer AAC Clyde Space också att leverera kraftsystemet Starbuck Micro samt andra komponenter och tjänster till satelliterna.

– Återigen visar våra delsystem sin konkurrenskraft hos satellittillverkare och integratörer. Särskilt Sirius C&DH produkten blir en allt mer populär standard. Produkten kombinerar god prestanda, hög kvalitet, kort leveranstid och ett mycket konkurrenskraftigt pris, säger Luis Gomes, VD för AAC Clyde Space.

Ordern ska levereras under första halvåret 2020.