Nyheter

Circ förbereder sina elsparkcyklar inför vintern

Om du vill minimera risken att sladda på elsparkcykeln i halkan när frosten sätter in, så kommer här fem tips, varav ett handlar om att du bör välja ett fordon med vinterdäck. Det säger elcykelleverantören Circ, som idag tillkännager sina vinterplaner.

Att köra elsparkcykel när det är frost kan vara riskfyllt. Som med alla andra fordon finns det en ökad risk för att fordonet glider av vägen när vägbanan fryser, vilket kan resultera i olyckor.

För att öka användarnas säkerhet även vintertid, så presenterar idag den tyska elsparkcykelleverantören Circ sina vinterplaner för Sverige.

Vinterdäck och stoppknapp

– Vi kommer att reducera antalet elsparkcyklar på vägarna i vinter. Dessutom kommer vi att montera på vinterdäck på de fordon som finns kvar ute på gatorna, för att ge dem ett bättre grepp på väglaget. Dessutom har vi utvecklat en funktion med vilken vi kan inaktivera hela vår fordonsflotta med ett enda knapptryck, om vi anser att väderförhållandena gör det alltför riskabelt att köra. Pågående turer kan i så fall avslutas på ett säkert sätt. Vi kör dessa bedömningar fortlöpande och är redo att trycka på knappen om det behövs, säger Emil Åkesson, Nordenchef, Circ.

– För Circ kommer alltid säkerheten först och vi har därför utarbetat en ambitiös plan för de kommande månaderna, då frostiga vägar kan vara ett problem i hela Norden. Även om vi minskar vår flotta, så vill vi inte helt ta bort våra elsparkcyklar från vägarna. Många användare uppskattar redan att de kan använda fordonen som en del av sitt dagliga liv och det är ett transportmedel som de inte ska behöva klara sig utan i vinter, säger Emil Åkesson.

5 goda råd för säkrare framförande av elsparkcyklar i vinter

Använd alltid hjälm när du kör elsparkcykel.
Kontrollera att bromsar och lampor fungerar innan avfärd
Sänk farten i svängar och på kullerstenar
Kör långsammare och försiktigare när väglaget är vått eller isigt
Kontrollera att elsparkcykeln är utrustad med vinterdäck.

Om Circ

Circ är ett Tysklandsbaserat företag under ledning av entreprenören Lukasz Gadowski. Han har grundat flera framgångsrika globala verksamheter, inklusive Delivery Hero, och han är styrelseordförande på Volocopter, vilket är en verksamhet som bygger flygande taxis. Circ är en ledande spelare i Europa inom mikro-mobilitet – och den största verksamheten inom området med närvaro i Danmark, Norge, Tyskland, Belgien, Frankrike, Spanien, Portugal, Österrike och Schweiz. Circ låg bakom fler än en miljon elsparkcykelturer under verksamhetens första fyra och en halv månader. Det är världsrekord.

Bild: Circ