Nyheter

Malin Persson utsedd till ny ordförande för Fordonsstrategisk forskning och innovation

På programkonferensen för Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) presenterar näringsministerns statssekreterare Emil Högberg idag programmets nya ordförande, Malin Persson.

– Det är mycket glädjande att idag få presentera Malin Persson som ny ordförande för FFI. Malin Perssons bakgrund inom akademin och fordonsindustrin, bland annat som tidigare VD på Volvo Technology, är värdefulla erfarenheter som gör Malin särskilt lämpad för detta uppdrag, säger statssekreterare Emil Högberg.

Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är ett samverkansprogram mellan staten (Vinnova, Trafikverket och Energimyndigheten) och fordonsindustrin (Scania CV AB, AB Volvo, Volvo Car Group och FKG). FFI bygger på ett samverkansavtal och programavtal mellan parterna och har pågått sedan 2009. Styrelsen består av ledamöter från både staten och fordonsindustrin.

FFI:s verksamhet har fokus på klimat, miljö och säkerhet och har sitt kansli hos innovationsmyndigheten Vinnova.