Nyheter

NSK visar nya lagerenheter och skräddarsydda rullningslager på Agritechnica 2019

Vid Agritechnica 2019 (10-16 november, Hannover, Tyskland) kommer NSK att presentera rullagerserier som har utvecklats från grunden för användning i jordbruksmaskiner.

Dessa produkter kommer att inkludera de robusta lagerenheter i den nya J-Line-serien, installationsfärdiga Agri Disc Hub-hus för jordbearbetningsmaskiner, och många exempel på skräddarsydda rullager som utvecklats i samarbete med OEM-tillverkare som riktar sig till jordbrukssektorn.

Maskiner för jordbruk är en av NSK:s traditionella kärnbranscher. Rullningslager som används i sådana tillämpningar utsätts för extrem stress, där damm, fukt, frätande gödningsmedel och höga mekaniska belastningar är vanliga. NSK-lager för denna sektor har utvecklats baserat på decennier av kunskap och erfarenhet.

Vid årets Agritechnica-utställning kommer rampljuset att falla på J-Line-serien, som introducerades tidigare 2019. Dessa Self-Lube®-huslagerenheter uppfyller standarden JIS (Japanese Industrial Standard) och finns tillgängliga i de sex vanligaste hustyperna med håldiametrar från 12 till 90 mm. På grund av deras robusta konstruktion och utmärkta tätning används J-Line lager av ett ökande antal tillverkare av jordbruksmaskiner.

Ett annat fokus på mässan är NSK:s Agri Disc Hubs: dubbelradiga vinkelkontaktkullager med en delad inre ring som kan absorbera höga axiella och lutande krafter. Agri Disc Hubs är inrymda i ett installationsfärdigt, robust hölje med kundspecifika anslutningsdimensioner. Speciella tätningar för att tåla de hårda driftsförhållandena ingår också. Det huvudsakliga användningsområdet är maskiner för jordbearbetning, till exempel korta skivharvar samt sådd- och gödningsmaskiner.

Utöver detta kommer NSK att använda utställningen för att presentera sin produktionsförmåga. NSK-anläggningen i Munderkingen, Tyskland grundades 1954 som produktionsanläggning för rullningslager för en ledande tillverkare av jordbruksmaskiner.

Efter anläggningens övertagande av NSK 1990 har mycket flexibla produktionsanläggningar införts som gör det möjligt att tillverka även små partier av kundspecifika lager med hög effektivitet. Exempel på dessa speciallager kommer att visas.

Montern kommer också att ha maskiner utrustade med NSK-lager, eller visar installationen av lagren i till exempel korta skivharvar.

NSK på Agritechnica: Hall 15, Monter E44.

Om NSK Europe

NSK Europe Ltd. är den europeiska organisationen för den Tokyo-baserade lagertillverkaren NSK, som grundades i Japan 1916 och idag sysselsätter cirka 31 000 medarbetare i sin världsomfattande verksamhet. Produkterna och lösningarna som leverantören till industri och bilindustri tillhandahåller finns överallt där saker och ting rör sig. Vid sidan av nästintill alla typer av rullningslager omfattar företagets produktportfölj även lagerhus, linjär teknologi, hjullagerenheter, lager till transmissioner och motorer samt styrsystem. I alla sina affärsaktiviteter strävar företaget efter perfektion. Målet är att vara ledande inom industrin i fråga om kvalitet och för att uppnå detta arbetar företaget med kontinuerliga förbättringsprocesser, utmärkt produktutveckling, optimerade produktionsprocesser och kundorienterade serviceprocesser.

Bilden:
NSK erbjuder ett brett program med lagerlösningar som designats från grunden för jordbrukstillämpningar.
Foto: Kverneland AS