Nyheter

Cykelgarage i Laholm är invigt

I förra veckan invigdes det nya cykelgaraget vid järnvägsstationen i Laholm. Upprinnelsen till ett garage var de många cykelstölder som skett på orten. Dock har det under några år, skett en upprustning kring stationsområdet, för att öka säkerheten för att fler ska välja cykel framför bil.

Team Tejbrant har levererat det drygt 13 meter långa garaget rymmer 50 st Arc cykelställ, 25 st gröna och 25 st blå, samt 20 st förvaringsboxar med eluttag för att både kunna sitt ladda cykelbatteri och förvara sin hjälm i. Garaget är försett med LED-belysning. Utanför garaget finns även en cykelpump, Primo+, placerad.

Designline X-Rail den starkaste och kraftigaste konstruktionen. Från början var den anpassad för att uppfylla de stabilitets- och flexibilitetskrav Deutsche Bahn hade. Systemet var ämnat för europeiska järnvägar, men fungerar mycket bra även som väderskydd för t ex busstrafik och cykeltak. Modultänkandet möjliggör ett stort antal olika kombinationer med hjälp av standardkomponenter. Olika takmodeller förändrar X-Rails utseende, t ex med ett City 90, Favorit eller Centra tak.

Bilden:
Cykelgaraget X-Rail nyligen invigt i Laholm.
Bild: Team Tejbrant