Nyheter

Eways laddar Lunds kommunala parkeringsplatser

Vi konstaterar att vår satsning på miljö och hållbar mobilitet resulterat i ett högt antal laddbara bilar per invånare jämfört med andra svenska kommuner. Därför behövs det nu fler möjligheter att ladda elbilar, säger Paul Myllenberg, VD på Lunds kommuns Parkerings AB.

Lunds Kommuns Parkering genomförde under 2018 en upphandling kring en helhetslösning av elbilsladdning. Eways valdes ut som exklusiv laddoperatör och laddstationerna levereras i samarbete med den svenska laddstationstillverkaren Charge Amps.

– Vi är mycket stolta att en framstående kommun som Lund har valt oss som laddoperatör och vi ser framemot att tillsammans med Charge Amps och LKP bygga ut laddinfrastrukturen i Lund de kommande åren. Vårt mål är att kommande generationer skall bli fossilfria och denna affär är ett tydligt kvitto på att vi har ett attraktivt och hållbart erbjudande, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.

Under de kommande fem åren kommer Eways installera cirka 100 uppkopplade och smarta laddplatser per år i Lund. I leveransen ingår projektering, installation samt drift och underhåll av laddstationerna. Nästa steg i satsningen är att titta på vilka platser i Lund som lämpar sig för elbilsladdning och lägga en strategi som de kommande åren kan möta invånarnas och besökarnas efterfrågan på elbilsladdning.