Nyheter

Best Transport förvärvar budverksamhet i Jönköping

Den 1 mars i år etablerades Best Transport i Jönköping genom förvärvet av June Express distribution. Nu är det klart att Best Transport expanderar ytterligare i Sveriges logistikcentrum genom att också förvärva budverksamheten hos June Express.

Målsättningen för Best Transport är glasklar: transportföretaget ska bli Nordens ledande
aktör inom snabba och moderna bud-, distributions- och sista milen-uppdrag. Genom
att nu förvärva June Express budverksamhet i Jönköping stärker Best Transport sin
position ytterligare.

– Vi på Best Transport är väldigt nöjda med att vi på kort tid utökar och stärker vår verksamhet i Jönköpingsregionen. Jag gläder mig även åt att June Express ger oss förtroendet att också förvärva deras budverksamhet. Det tycker jag är ett kvitto på att vi är skickliga på att framgångsrikt integrera företag i vår  verksamhet, säger Niklas Knight, VD för Best Transport.

– Genom förvärvet av budverksamheten får vi en större fordonsflotta och kan erbjuda våra kunder ett utökat tjänsteutbud samt en större tillgänglighet. Vår ambition är också att erbjuda e-handlare och 3PL-aktörer i regionen de snabbaste leveranstiderna till centrala marknader så som Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Köpenhamn. Här kommer den möjlighet vi erbjuder till senare cut-off tider för samma dag, eller dagen efter-leveranser vara nyckeln, säger Johan Wadsby, Affärsområdeschef för Best Transport Jönköping.

June Express meddelade redan i våras att företaget ska fokusera på kärnverksamheten flytt och därmed avyttra budverksamheten som har en årlig omsättning på ca 10 MSEK.

– Vår avsikt har varit att under 2019 också avyttra budverksamheten. Best Transports förvärv av distributionsverksamheten gick oerhört smidigt och vi har varit väldigt nöjda över hur driften utvecklats det senaste halvåret. Därför tycker vi att det känns väldigt bra att det är Best Transport som också tar över budverksamheten, säger Lars Lundahl, VD för June Express.

Bild: Best Transport