Nyheter

Oförändrat läge – tack vare stora ansträngningar

Inte heller måndagens eller tisdagens leveranser av sjukvårdsmaterial till Region Örebro län motsvarar beställningarna. Leveranserna är fortfarande otillräckliga och ojämna.

– Läget är fortfarande oförändrat ansträngt, men vi har inte fattat några beslut om att ställa in operationer eller att göra andra inskränkningar i verksamheten, säger Claes Mårten Ingberg, medicinskt ansvarig i den särskilda sjukvårdsledningen.

Ingen tidplan för stabil försörjning

– Läget är fortfarande allvarligt, säger Inger Nordin Olsson, sjukvårdsledare i den särskilda sjukvårdsledningen. Någon tidsplan för en mer stabil försörjning av sjukvårdsmaterial har vi inte fått från leverantören. Leveranser kommer nu också hela tiden från andra leverantörer, och även från andra regioner.

Mycket merarbete för transportörer

– Tack vare ett stort arbete från många medarbetare kan vi upprätthålla ett normalläge i vården. Många arbetar nu hårt för att klara patientsäkerheten och verksamheten, säger Inger Nordin Olsson. Det sker på avdelningarna och det sker inom transport och logistik. Våra transportörer är en grupp som pressas särskilt eftersom varor numera kommer in många gånger om dygnet. Förstärkningar är viktiga för att kunna upprätthålla en god arbetsmiljö och uthållighet.