Nyheter

Veiby laddad för stark avslutning

Ole Christian Veiby och Jonas Andersson är på plats i Katalonien för Rally de Espana. Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-ekipaget gör sin sista VM-tävling för säsongen och jagar sin tredje pallplats för året.

− Vi vill avsluta året som vi började, med en helg när allting sitter som det ska, så som det gjorde i Rally Sweden, säger stallchefen Tommy Kristoffersson.

Där vann Veiby och Andersson WRC 2-klassen efter en övertygande uppvisning.
− Då gick Ole Christian från klarhet till klarhet ju längre tävlingen gick och antog utmaningarna en efter en. Nu hoppas vi att han ska få visa sin fulla kapacitet igen, påpekar Kristoffersson.

Det vägvinnande flytet har inte infunnit sig efter det svenska VM-rallyt. I senaste deltävlingen i Wales tvingades Veiby bryta tidigt. Därför är det ett extra laddat team som kommer till start i Salou med en Polo GTI R5 i toppskick.

−Vi har jobbat kontinuerligt med förbättringar på bilen hela året, men nu har vi verkligen gått all-in med de allra senaste delarna, de nyaste uppdateringarna och har dessutom satt i en ny motor, berättar teamchefen.

De första rapporterna från Spanien andas också stor tillförsikt.
− Mycket positiva signaler. Det var en bra testdag i början på veckan. Allt fungerade perfekt och alla i teamet är taggade.

Det inkluderar förstås även Ole Christian själv.
− Vi fick ju inte det resultat vi hade önskat i Wales, så nu är vi väldigt laddade för ett bra resultat, både Jonas och jag. Detta är sista VM-tävlingen för i år, så nu måste vi vara med och kämpa i toppen, och det ska vi!

Veiby har goda upplevelser av tidigare tävlande på sydeuropeiska vägar.
− Rally Spanien är en tävling som jag tycker mycket om och nu är det femte gången jag startar här, så jag har ju lite erfarenhet. Det var faktiskt här jag gjorde min VM-debut 2014 och körde min allra första VM-tävling.

Att rallyt körs på blandat underlag är också en omständighet som tilltalar Veiby.
− Den enda tävlingen med både grus och asfalt, och jag trivs på båda underlagen. Asfaltvägarna här är de coolaste i VM, så jämna och fina. Nästan som asfaltracing. Detta blir skoj!

Närmare 20 ekipage är anmälda i WRC 2-klassen. På torsdag kväll är det ceremoniell start i Salou, sydväst om Barcelona. Första specialsträckan körs på fredag morgon och följs sedan av ytterligare fem sträckor samma dag. Efter första dagens grusetapp väntar två dagar på asfalt fram till avslutande SS 17 på söndag vid lunchtid.

Bilden:
Ole Christian Veiby och co-drivern Jonas Andersson hoppas kunna göra ett bra resultat i den sista VM-deltävlingen för året för deras del.
Bild: Volkswagen