Nyheter

Bildelningstjänsten Elbilio tar in kapital från fastighetsbranschen för fortsatt expansion

Fastighetsbolaget Klövern samt fastighetsprofilen Henrik Granström investerar i Elbilio, den nya tjänsten för att dela elfordon. Det branschfrämjande investmentbolaget SF-Invest har varit behjälpliga i kapitalanskaffningen och planerar att gå in i bolaget via en köpoption de närmaste månaderna.

Investeringarna gör att Elbilio kan ta plattformen, som gör det möjligt för fastighetsbolag, företag, kommuner och föreningar att starta egna elfordonspooler, till nästa nivå.

Elbilio poolbilar finns idag på tio orter i Sverige, från Umeå till Lund där användare kan boka och låsa upp fordonet direkt i appen. Deras vision är att erbjuda ett miljövänligt, kostnadseffektivt och smidigt alternativ till att äga bil samt ge fastighetsägare möjlighet till nya intäkter samtidigt som man ger hyresgästerna bättre service. Med kapitaltillskottet kan Elbilio bredda sitt erbjudande ytterligare.

– Vi ser att smarta fordonspooler kan ersätta dagens traditionella bilägande och skapa en mer hållbar mobilitet. I omställningen har fastighetsägare en viktig roll där vi i samverkan kan omvandla deras parkeringsplatser till mobilitetshubbar för de som jobbar och bor i området. Ska vi öka mobiliteten, samtidigt som det blir allt trängre i städerna behöver vi börja dela, inte minst för miljöns skull, säger Jesper Lönnqvist, vd på Elbilio.

För Klövern går investeringen i linje med deras ambition att stötta unga företag med innovativa idéer och hållbara lösningar. Till exempel gick de i våras, tillsammans med SF Invest in i Myrspoven, vilka utvecklat ett system som med hjälp av avancerad AI kan optimera driften av stora byggnader.

SF Invest, Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag, som även de investerat i Myrspoven, har som verksamhetsidé att starta, köpa eller driva bolag för kringtjänster i fastighetsbranschen. Bland fastighetsbolagen som grundat SF Invest finns bland andra Croisette Real Estate Partner, Wallenstam, Balder, Corem, Newsec, Svenska hus, NP3 och Klövern.

– Elbilios märkesoberoende tjänst för elbilspooler passar väl in i SF-Invest långsiktiga vision om att skapa bättre service och samverkan mellan fastighetsägare och hyresgäster, säger Andreas Nordgren, vd på SF-Invest.

Om Elbilio

Elbilio är en flexibel plattform för att dela elbilar och för att enkelt starta en fordonspool. Samtliga fordon drivs av 100% el och Elbilio erbjuder en fullservicelösning där fordon, delningstjänst, skötsel och support ingår. Elbilios app gör det möjligt för företag, kommuner, föreningar och fastighetsägare att dela bilar i så väl privata- som allmänna garage, där säker ny teknik utgör nyckeln. Elbilio vill skapa en framtid där fordon blir ett smidigt, ekonomiskt och hållbart mobilitetsalternativ. Elbilio grundades 2018 och har testkörts på 10 orter i Sverige från Umeå till Lund. För mer information, besök www.elbilio.se

 

Bild: Elbilio