Nyheter

Skatteverket rekryterar 70 personer till ny it-etablering i Malmö

Skatteverket etablerar en helt ny it-verksamhet i Malmö, och behöver rekrytera cirka 70 medarbetare till denna. Orsaken är att myndigheten behöver stärka utvecklingskraften, och ser goda förutsättningar att rekrytera välutbildad it-personal i regionen, där det finns flera universitet, högskolor och stora it-arbetsgivare.

– Vi har sett att det finns hög kompetens på it-området i Malmöregionen, därför väljer vi att satsa här, säger Magnus Forsheden, sektionschef och ansvarig för etableringen.

Han påpekar att det finns flera högskolor och universitet i närområdet och även andra stora it-arbetsgivare.

Skatteverket har sedan tidigare it-verksamhet i Göteborg, Västerås, Solna, Umeå, Visby och Östersund. Malmökontoret kommer främst att arbeta med it-utveckling för nya och befintliga uppgifter inom internationell beskattning.

– Jag tror att våra arbetsuppgifter och vår myndighetskultur kommer att locka många kvalificerade och kreativa personer. Vi arbetar med samhällsnytta i ordets bästa bemärkelse, vilket vi vet är viktigt för många unga människor idag, och vi har moderna och centralt belägna lokaler i Malmö, säger Fredrik Rosengren, överdirektör på Skatteverket.

Skatteverket bedömer att många personer som bor i kommunerna runt Malmö också kan vara intresserade av de nya jobben.

– Vi kallar det här etableringsprojektet internt för ”Malmö-it-erna”, men de nya medarbetarna behöver förstås inte bara vara från Malmö. Till vårt Malmö-kontor är det ett bra pendlingsläge, säger Magnus Forsheden.

Fakta

Skatteverket har en stor och utmanande it-miljö, och har en digital agenda som innebär hög ambition på it-området. Skatteverkets it-avdelning omfattar cirka 750 medarbetare.
Totalt arbetar cirka 10 500 personer på Skatteverket varav cirka 800 personer på kontoret i Malmö.

Bild: Pixabay