Nyheter

Alpine A110S i toppen av modellprogrammet

Nya Alpine-modellen erbjuder ökad effekt och ett anpassat chassi med en design som framhäver bilens sportiga karaktär. A110S ger en intensiv körupplevelse både på bana och till vardags. Försäljningsstart nu på Alpine Centre Stockholm.

A110S ingår i Alpines existerande modellprogram och kompletterar modellerna A110 Pure och A110 Légende, som ingår sedan tidigare.

A110S är den nya toppmodellen av lättvikts-coupén som kännetecknas av hög motoreffekt, ett fokuserat chassis och raffinerad design. I A110S levererar motorn 292 hästkrafter (en ökning med 40 hk) samtidigt som den låga vikten är kvar, med en grundvikt på endast 1114 kg. Med tillvalen kolfibertak och smidda Fuchs-fälgar sänks vikten med ytterligare -7 kg.

Chassit har vidareutvecklats för att komplettera den ökade effekten. Hjulupphängningen har utrustats med hårdare fjädrar, anpassade stötdämpare och styvare krängningshämmare. Däcken är bredare för ökat väggrepp. Förändringarna ger förbättrad högfarts-stabilitet och knivskarp precision samtidigt som vardagsegenskaperna bibehållits.

Bilens sofistikerat sportiga uttryck är tydligt på både ut- och insidan. Genomgående används svart och orange som kontrastfärger. Högteknologiska material som kolfiber och Dinamica-klädsel förstärker A110S sportiga natur.

A110S är trogen Alpines grundprinciper: lättviktsingenjörskonst, kompakta mått och prestanda grundad i bilens smidighet. Modellen erbjuder sann körglädje oavsett hastighet och bibehåller samtidigt sin vardagsvänlighet.

Rekommenderat grundpris i Sverige: 705.100:- Bilen säljs exklusivt i Norden av Alpine Centre Stockholm. Orderböckerna är öppna och de första leveranserna beräknas ske mot slutet av 2019.

Bilden:
Alpine A110S.
Bild: Renault