Nyheter

Wise Group tecknar avtal med M – säljer egen bilflotta

Wise Group har ingått avtal med M, en del av Volvo Car Mobility som ett led i att möjliggöra ett maximerat hållbart agerande för medarbetarna. Innan årsskiftet säljs den egna bilflottan i Stockholm till förmån för smart bildelning med M.

– Hållbarhetslöftet som smart bildelning innebär för urbana områden, tillsammans med en bättre användarupplevelse, sänkta kostnader och minskad intern administrativ tid gjorde valet av samarbetspartner enkel. Men framförallt känns det självklart och helt i linje med våra värderingar att tidigt vara med och driva omställningen mot mer hållbar rörlighet i våra städer. Vi avser att även gå över till M från Sunfleet när tjänsten lanseras i Göteborg och Malmö, säger Nathalie Berthelius, HR- och kulturchef.

– Företag söker enklare tjänster som inte stjäl onödig tid eller kostnader från deras huvuduppdrag. Bilen är en möjliggörare och vi kan se till att den delen fungerar utan onödig huvudvärk. Wise Group är ett exempel på det nytänkande som nu sker kopplat till hållbarhetsmedvetandet. Vår företagstjänst är fortfarande i beta och Wise Group är ett av de företag som nu är med och påverkar framtida funktionalitet, säger Bodil Eriksson, VD Volvo Car Mobility.

M vill öka den generella bilens nyttjandegrad från dagens låga 5% till uppemot 45%. Räknat till miljöeffekter på hela värdekedjan visas kraften i delningsekonomin.

– En ökad nyttjandegrad, tillsammans med den stationsbaserade modell vi valt att utveckla M på – att resan börjar och slutar på samma plats – vet vi ersätter företagens egna bilar, precis som nu i Wise Groups fall. Studier visar också att när man går över till en delningstjänst sker också en beteendemässig förändring och man använder olika transportmedel för olika resor med högre andel tåg och kommunala transporter vilket minskar Co2 utsläppet, säger Bodil Eriksson.