Nyheter

Köp Direkt – ett alternativ till budgivning

För första gången i Kvdpros historia kan kunderna nu ta snabbfilen till köpet. Fram tills 48h innan auktionsavslut erbjuds köparna möjligheten att köpa tunga fordon och maskiner till ett fast pris – helt utan budgivning.

Varför lanserar ni tjänsten Köp Direkt?

– Budgivning passar många, men inte alla. Budgivningsmomentet medför i vissa fall att köpare väljer att avstå köp. Vi är alltid öppna för att utveckla och anpassa vår produkt för våra kunder. Nu breddar vi vårt kunderbjudande vilket känns väldigt spännande och roligt, säger Per Blomberg, VD på det digitala nätauktionsföretaget Kvdpro.

Den nya tjänsten passar exempelvis de kunder som är i behov av ett snabbt köp, har behov av snabb avyttring eller behöver köpa många objekt samtidigt. Inledningsvis kommer Köp Direkt-tjänsten endast att finns tillgänglig på ett urval av objekt och för svenska kunder.

– Vi börjar i mindre skala och förhoppningen är att vi framåt ska kunna erbjuda denna tjänst på alla våra objekt samt även för utländska kunder, säger Per.

Hur kommer det sig att Kvdpro går ifrån sin affärsidé att sälja alla objekt på auktion?

– Budgivning kommer fortfarande vara den stora grunden i hela Kvdpros affärsidé. Köp Direkt är ett alternativ till budgivning. Ytterligare en tjänst för att kunna hjälpa säljare och köpare där ute till snabbare, enklare och bättre affärer av tunga fordon och maskiner, säger Per.

Objekt som kan köpas direkt kommer att vara markerade med en blå kundvagnssymbol, en Köp Direkt-knapp med det fasta priset på och innehålla ett digitalt intresseformulär.

– Intresseformuläret för Köp Direkt, för det specifika objektet, skickar kunden enkelt in på objektsidan på kvdpro.com. Inkommande förfrågningar hanteras i turordning och de kontaktas personligen av oss inom en arbetsdag, säger Per.

Bild: Kvdpro