Nyheter

Lucas Casasnovas ny chef för urban mobilitet på SEAT

Casasnovas kommer att leda företagets mobilitetsverksamhet och ansvara för strategin.
Casasnovas, som fram till nu varit Global Director of Product Marketing, har mer än 25 års branscherfarenhet.
SEAT presenterar flera mobilitetsnyheter på Barcelona Smart City Expo World Congress.

Lucas Casasnovas (född i Barcelona 1971) har utsetts till chef för urban mobilitet på SEAT, en avdelning som kommer att omfatta alla företagets projekt inom ny urban mobilitet, däribland XMOBA och Respiro. Fram till idag har Casasnovas varit Global Director of Product Marketing på SEAT.

Han kommer framöver att rapportera till Wayne Griffiths, Vice-president for Sales and Marketing tillika CEO för CUPRA.

Efter en anställning på Roland Berger Consulting, började Casasnovas att arbeta på Volkswagens Marketing and Operations-avdelning i Spanien. 2010 flyttade han till Tyskland i samband med att han utsetts till Global Launch Director på Volkswagen AG där han stannade till 2015 då han blev Product Marketing Europe Director för kompaktsegmentet i hela världen.

Sedan augusti 2016, har Casasnovas haft rollen som SEAT:s Global Product Marketing Director där han bidragit till att stöpa om företagets produktportfölj för att anpassa den efter nya trender inom mobilitet och mikromobilitet.

SEAT har utvecklat en speciell urban mobilitetsstrategi. Produkter som innefattas i strategin är bland annat konceptbilen SEAT Minimó som presenterades vid den senaste upplagan av Mobile World Congress, liksom SEAT eXS Kickscooter powered by Segway, vars lansering globalt leddes av Casasnovas.

Wayne Griffiths, Vice-president for Sales and Marketing på SEAT, betonade att;

– Mobiliteten i städerna förändras. Vår roll på SEAT är att anpassa verksamheten och erbjuda nya lösningar som passar vår tids städer. Lucas Casasnovas kommer ha till uppgift att konsolidera pågående projekt och att effektivisera vår framtida strategi när det gäller nya mobilitetstrender.

Som chef för urban mobilitet på SEAT, kommer Lucas Casasnovas leda utvecklingen av nya mobilitetslösningar som är ekonomiskt överkomliga och hållbara både när det gäller miljö, städer och människor. I detta avseende, kommer SEAT att presentera flera spännande nyheter på Barcelona Smart City Expo World Congress den 19 november.

Efter att ha arbetat i flera länder har Casasnovas ett internationellt synsätt och talar flera språk: spanska, katalanska, engelska och tyska. Han har en examen i produktionsteknik från Polytechnic University of Catalonia (UPC) och en Executive MBA från IESE. Han började sin karriär som ingenjörs-trainee på SEAT Technical Centre 1996 och har arbetat inom branschen i närmare 25 år.

Bilden:
Lucas Casasnovas blir ny chef för urban mobilitet på SEAT.
Bild: SEAT