Nyheter

Nordiskt e-recept kan bli verklighet

Det måste bli enklare att hämta ut sin medicin även om man är i ett annat nordiskt land. Det har Nordiska rådet nu kommit överens om och frågan har drivits av socialdemokrater.

I Sverige används idag i allt högre utsträckning e-recept. Det gör det smidigt att hämta ut sin medicin när man är på resande fot inom landet. Men när man kommer till andra nordiska länder uppstår problem. Det vill nu Nordiska rådet ändra på.

– Vi har nu tagit ett steg närmare ett nordiskt e-recept. Förra året var jag i Oslo utan min medicin och som svensk medborgare var det inte möjligt att få ny medicin i Norge. Nu har Nordiska rådet beslutat att arbeta för att nordiska medborgare ska få e-recept i hela norden, säger Lars Mejern Larsson (S), ledamot i Nordiska rådet.

Nordiska rådet arbetar med frågor som ska göra det lättare att resa, gränspendla, flytta och arbeta i Norden.

– Tack vare hårt arbete från oss socialdemokrater i Nordiska rådet tar vi nu ytterligare ett steg för att göra det lättare för människor att röra sig i hela Norden. Med e-recept som fungerar i alla nordiska länder blir Norden lite mer integrerad, säger Per-Arne Håkansson (S), ledamot i Nordiska rådet.

Bild: StockSnap