Nyheter

CUPRA Ateca Limited Edition – prestanda och elegans i unik förpackning

Nu har CUPRA tagit sin högprestanda-SUV till nya höjder. CUPRA Ateca Limited Edition blir garanterat en unik bil – byggs endast i 1.999 exemplar.

Brembo-bromsar som bättrar bettet. Nydesignade, unika 20”-kopparlegeringsfälgar ökar spårvidden. Detaljerna i kolfiber är inte bara tuffa designdetaljer utan förbättrar även aerodynamiken
Lansering på svenska marknaden under första kvartalet 2019.

CUPRA fortsätter att bjuda på det yppersta av prestanda och elegans i en unik förpackning: nu lanserar man CUPRA Ateca Limited Edition. Denna högprestanda-SUV är ett naturligt led i den spanska biltillverkarens arbete med att utveckla en ny era av kraftfulla bilar präglade av en modern tolkning av sportighet.

CUPRA Ateca är fortsatt en unik modell i sitt segment – perfekt anpassad efter kundernas behov. Med CUPRA Ateca Limited Edition tas nu den tuffa looken, eleganta interiören och lyhörda prestandan till ännu högre nivåer. Bilen byggs endast i en begränsad upplaga på 1.999 exemplar.

Ur en cylindervolym på 2,0 liter trollar den fyrcylindriga, direktinsprutade, bensindrivna TSI-turbomotorn fram hela 300 hk och ett vridmoment på mäktiga 400 Nm. Motorn är kopplad till en 7-stegad DSG-växellåda och fyrhjulsdrivningen 4Drive. Lägg till en progressiv servostyrning och resultatet är en bil som ingen annan.

CUPRA Ateca Limited Edition sticker ut från mängden med en lång rad nyheter. Massor av högprestandadetaljer ger exteriördesignen en ännu tuffare utstrålning, medan interiören har utvecklats ytterligare och är nu mer elegant än någonsin.

– CUPRA Ateca Limited Edition är en bil som kommer att överraska alla bilentusiaster samtidigt som den är ett konkret bevis på vår passion för att skapa bilar som utstrålar just det som vårt märke står för. Med denna Limited Edition har vi skruvat upp stylingen ett par snäpp extra, säger Wayne Griffiths, CEO på CUPRA.

Design och prestanda på toppnivå CUPRA Ateca Limited Editions ansenliga prestanda passar perfekt ihop med den uttrycksfulla exteriördesignen och framhäver den karaktär och de gener en bil som pryds av ett CUPRA-märke måste ha.

Från det stilrena CUPRA-märket i koppar till de exklusiva dekordetaljerna i exteriören, som takspoilern och backspegelkåporna i koppartrådsarmerad kolfiber, ett material som noggrant utvecklats på CUPRA och med sin exklusivitet reserverats uteslutande för CUPRA Ateca Limited Edition. Färgpaletten innehåller nyanser som ”Graphene Grey” (en nyskapelse som också den reserverats för CUPRA Ateca Limited Edition), ”Energy Blue” och ”Rodium Grey”. Gemensamt för dem alla är att de ger en direkt antydan om hur sofistikerad CUPRA Ateca Limited Edition är, rakt igenom.

Lägg till detta de nydesignade, exklusiva 20″-kopparlegeringsfälgarna som ger Ateca bredare spårvidd och en ny, målmedveten look samt de standardmonterade Brembo-bromsarna med sina 18″-skivor och det är lätt att förstå att denna högprestanda-SUV är en bil som kommer att slå entusiasterna med häpnad.

En interiör full av utsökta detaljer Ingen bil får kallas en CUPRA om den inte har en interiör av allra högsta kvalitet. Och det har CUPRA Ateca Limited Edition, på alla plan – från utseende och känsla till komfort.

Den första unika detalj som föraren möter sitter inte ens på bilen utan är det snygga, CUPRA-prydda kolfiberskalet till bilnycklarna. Exklusiviteten fortsätter invändigt med skålade sportstolar klädda i Petrol Blue Alcantara, en kulör som går igen även i baksätet och på dörrpanelerna och gör interiören i CUPRA stilfullare än någonsin.

Den nya färgen kompletteras av svartlackade sargar runt luftinsläppen och mittkonsolen, medan kopparprydd kolfiber inramar instrumentpanelen och klimatanläggningens reglage. Premiummattorna är dekorerade med en CUPRA-logo och visar att man tänkt på varenda liten detalj.

Kraftfull prestanda Alla bilar som CUPRA tillverkar präglas av verkligt dynamisk prestanda, och denna högprestanda-SUV är inget undantag.

Under den attraktiva exteriören ruvar en av de mest avancerade bensindrivna 2.0-liters-turbomotorerna på marknaden. Med en effekt på 300 hk och ett vridmoment på 400 Nm ser detta TSI-kraftpaket till att accelerationen från stillastående till 100 km/h är avklarad på snabba 4,9 sekunder. Topphastigheten ligger på 247 km/h.

Motorn är kopplad till den avancerade fyrhjulsdrivningen 4Drive via en 7-stegad DSG växellåda (dubbla kopplingar). Servostyrningen erbjuder den optimala mixen mellan direkt respons och feedback. Sammantaget ger detta föraren en verkligt dynamisk körupplevelse som få andra i klassen kan erbjuda.

Att CUPRA Ateca Limited Edition endast tillverkas i en garanterad upplaga på 1.999 exemplar gör den ju inte mindre unik – den kommer faktiskt att höra till de mest sällsynta bilar man kan få syn på i trafiken.

CUPRA Ateca Limited Edition lanseras på den svenska marknaden under februari 2020.

Bild: CUPRA