Nyheter

Dags för invigning av nya gång- och cykelvägen Ås – Själevad

Onsdag 6 november invigs den nya gång- och cykelvägen mellan Ås och Själevad. Vägbygget är en del i kommunens prioriterade satsningar och ska öka trafiksäkerheten och tryggheten för gående och cyklister och ska bidra till en bättre miljö.

Den nya gång- och cykelvägen, som är cirka 1,6 kilometer lång och 2,5 meter bred, är byggd i direkt anslutning till Åsvägen och ansluter till befintlig gång- och cykelväg vid Kurvgränd i Ås samt vid Onsdagsvägen i Översjäla.

Projektet har innefattat nya tillgänglighetsanpassade busshållplatser, ny energisnål gatubelysning, nya vatten- och avloppslednigar, nya dagvattenlösningar samt nya stomledningar för bredband. Nya vägräcken har monterats både på Åsvägen och Västeråsvägen.

För att möjliggöra denna dragning har omfattande geokonstruktioner utförts i form av gabionmurar samt släntstabilisering. I detta ingår omfattande borrning av dräner, sättning, bergbultar samt gjutning betongmurar.

Tid: Onsdag 6 november, kl 10:30
Plats: Timglashållplats vid Åsvägen 125.

Medverkande: Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Malmén, representanter från samhällsbyggnadsförvaltningens trafik- och parkavdelnig, MIVA, Övik Energi samt entreprenörerna Skanska och konsulterna WSP och Sweco.

Bilden:
Den nya gång- och cyelvägen har utrustats med tillgänglighetsanpassade busshållplatser.
Bild: Örnsköldsviks kommun