Nyheter

Limes nya hållbarhetsrapport undersöker effekterna av el-scootrar

Nyligen genomfördes en hållbarhetsrapport i Paris. Efter mer än ett år i staden och över 12 miljoner åkturer i Paris har Lime publicerat en rapport och en video om hållbarhet för att utmana befintliga stereotyper kring livslängd för el-scootrar och miljöfrågor. Lime har dessutom passerat 2 miljoner åk i Sverige.

Rapporten visar bland annat att Limes scootrar har en livslängd på minst ett års intensiv användning. Detta gäller även för modellen Generation 2.5, som finns i Sverige. När scootrarna går mot slutet av sin livslängd återvinns dess enskilda delar till 97 % och scooterns batterier till 70 %. Alla icke återvinningsbara komponenter i batteriet omvandlas till biologiskt nedbrytbara komponenter som fungerar som en energikälla.

Råmaterialen till scootern, såsom stål och plast, bearbetas till vätska eller pulver och återanvänds för andra produkter.

I samband med rapporten är Lime också glada att meddela att i Sverige har åkarna passerat 2 miljoner åk. Sedan lanseringen i Sverige i slutet av 2018 har företaget expanderat till 6 städer över hela landet. Åkare har sedan lanseringen färdats nästan 3 miljoner kilometer med scootrar från Lime och därmed bidragit till en uppskattad minskning av 60 ton koldioxid, som en följd av Limes åkares skifte från resor med motorfordon.

Länk till rapporten:

Bild: Lime