Nyheter

DHL och Unifaun förenklar paketuthämtning med mobilt BankID i appen Mina Paket

Den 18 november lanserar DHL i samarbete med Unifaun möjligheten att via mobilt BankID, i appen Mina Paket, legitimera dig för att hämta ut ditt paket. En tjänst som möjliggör att vem som helst i din närhet därefter kan hämta ut paketet åt dig.

Fördelen för den som ska hämta ut paketet är att legitimation inte kommer behöva visas upp hos utlämningsställena. Ett faktum som förenklar såväl för konsument som ombud. Jonas Lindell, VD DHL E-commerce Solutions, berättar mer:

– Att få vardagspusslet att gå ihop kan vara utmanade, men detta förenklar för konsumenten, som ännu snabbare och mer flexibelt kommer kunna styra över när och hur ett paket hämtas ut. Dessutom går processen snabbare för våra ombud som i och med denna affärsutveckling kommer kunna frigöra mer arbetstid.

DHL var redan från början en av de transportörer som samarbetade med Unifaun vid utvecklingen och lanseringen av appen Mina Paket som för mottagare erbjuder ett enkelt sätt att följa pågående paketleveranser, oavsett transportör.

– Fokus för Mina Paket är, och har alltid varit, att förenkla för e-handeln genom en smart app som skapar transparens i leveransen för alla parter. Vi på Unifaun ser DHL som en strategisk partner och möjliggörandet av legitimering genom mobilt BankID i appen ligger helt i linje med ambitionen för Mina Paket. BankID i appen Mina Paket kommer underlätta både för paketombuden och för alla oss som handlar på nätet, berättar Axel Lindgren, Head of Consumer Applications Unifaun.

Tjänsten att legitimera sig genom mobilt BankID är framtagen för konsumenten och är starkt efterfrågad av både e-handlare och konsumenterna själva.

Unifauns transportörsneutrala app Mina Paket med över en miljon användare har snabbt blivit väldigt populär och har högst rating av alla appar i Appstore och Google Play inom samma kategori i Sverige.

Bild: Unifaun