Nyheter

Kranlyft Group expanderar ytterligare med Magni i England

Från den 1 november 2019 är Kranlyft UK den exklusiva återförsäljaren av Magni Telescopic Handlers produkter för södra England.

Kontraktet följer utnämningen i april 2019 av AB Kranlyft som exklusiv distributör för Magni’s produkter på den svenska marknaden. Alla försäljningsaktiviteter för nya modeller och eftermarknad med service hanteras framöver således av Kranlyft Group i både Sverige och södra England.

Det nya distributionsavtalet har överenskommits och undertecknats av Magni Telescopic Handlers’koncernchef Riccardo Magni och Kranlyft Groups VD Jurgen Vater.

Kranlyft UK och AB Kranlyft i Sverige kommer att hantera ett definierat Magni-territorium för försäljning, reservdelar och service för att öka distributionen av Magni Telescopic Handlers utbud och för att stödja den redan betydande befintliga maskinparken.

Med den framgångsrika introduceringen av distributionen i Sverige har Kranlyft Group en stark utgångspunkt för marknaden i England.

Den italienska tillverkaren Magni har gjort sig känd för att nå framgångar med ett ledande utbud av kompakta maskiner med goda lyftegenskaper och arbetshöjder. Genom nytänkande har de utvecklat ett uppskattat sortiment av bland annat teleskoplastare och saxliftar. Det kompletta utbudet består av över 50 modeller med en lyfthöjd upp till 46 meter och en lyftkapacitet som varierar från 0,2–50 ton.

Kranlyft UK arbetar utifrån en modern anläggning i Avonmouth, Bristol. Utöver att vara generalagenturen för Maeda och Klaas i Storbritannien, lagerför det ett stort utbud av reservdelar till Kato kranar.

Vid frågan om samarbeten mellan Magni och Kranlyft UK kommenterar Jurgen Vater, VD på Kranlyft Group:

– Vi har arbetat med Magni i Sverige sedan April detta året och under den korta perioden har vi imponerats av deras engagemang, öga för detaljer och stora kompetens. Magni gruppen har gjort stor inverkan inom deras område och uppnått en tillväxt som överträffat alla förväntningar. De har ett produktutbud som når sektioner på marknaden som andra inte kan och det har resulterat i att deras konkurrenter får kämpa för att hinna ikapp.

– Deras innovativa produkter kompletterar vårt befintliga utbud och förstärker således sömnlöst vår slogan ’Innovative lifting solutions since 1963’. Magni är en kompetent partner med sitt kraftfulla maskinsortiment och goda service i kombination med ett starkt arbetslag som genomsyras av yrkesstolthet.

Kranlyft Group har en stor kundyta med perfekta kandidater för Magni’s maskiner. Och gensvaret har varit starkt från de företag som redan har kontaktats. Magni-produkterna är ett komplement till det utbud Kranlyft UK sedan tidigare erbjuder och arbetslaget har en god förståelse för de tekniska utmaningarna som följer med denna typ av försäljning.

Alex White som driver den brittiska verksamheten för Magni kommenterar:

– Detta är ännu ett mycket spännande steg för Magni. När vi letade efter en återförsäljare för att representera varumärket hade vi en tydlig vision för vad som krävdes. Det viktigaste för oss var eftermarknaden, att se till att vi erbjuder den bästa lösningen för våra kunder. Det framgick av våra första möten med Kranlyft Group att eftermarknaden är hur de har vuxit sin verksamhet. Detta tack vare deras imponerande tekniska kunskap och ett stort lager av reservdelar.

– Kranlyft Group har varit en starkt aktör i lyftbranschen i flertal år och blivit en viktig leverantör av lösningar. Deras läge vid hamnen i Avonmouth innebär att de är anslutna till de viktigaste arteriella vägarna till London, Midlands och Sydvästra England så att de kan ge utmärkt täckning för Magni i dessa områden.

Affären är ett led i Kranlyft Group’s strategi att stärka marknadspositionen och förbättra erbjudandet till kunderna. Genom samarbetet med Magni planerar Kranlyft UK att intensivt marknadsföra varumärket i hela södra England och har stora planer för Magni’s utbud framöver.

Jurgen Vater kommenterar:

– Magni’s kärnvärden återspeglar starkt våra egna vilket är en av anledningarna till varför vi har lyckats nå framgång i Sverige. Nu ser vi fram emot att upprepa denna framgången i Storbritannien genom vårt dotterbolag Kranlyft UK och stärka samtliga varumärken på lång sikt.

Bilden:
Magni Telescopic Handlers’koncernchef Riccardo Magni och Kranlyft Groups VD Jurgen Vater, Kranlyft UK.
Bild: Kranlyft