Nyheter

Storbritanniens Science Museum Group anlitar Nutanix

Den världsberömda museigruppen använder mjukvara från Nutanix i sitt ambitiösa projekt att digitalisera sina verksamheter i London, Bradford, Manchester, York och nordöstra England.

Nutanix , ledande utvecklare av molntjänster för företag, kan idag meddela att Storbritanniens Science Museum Group (SMG) har genomfört första delen av sina planer på att skapa en hybrid-molninfrastruktur, baserad på Nutanix Enterprise Cloud-programvara. Lösningen ger omedelbara vinster, som ökat affärsvärde, öppenhet och nya möjligheter för såväl museipersonal som besökare.

SMG finansieras av staten och består av det historiska Science Museum i centrala London, National Science and Media Museum i Bradford, Yorkshire, Science and Industry Museum i Manchester, National Railway Museum i York och Locomotion i Shildon, County Durham. Gruppen beslutade nyligen att digitalisering är nyckeln till dess gemensamma åtagande att ”inspirera framtider”; en strategi som fokuserar på publikens digitala upplevelser – både på själva museerna och online – samt på att bygga en hållbar och skalbar teknisk infrastruktur för att kunna nå nuvarande och framtida mål.

Lösningen från Nutanix utgör kärnan i dessa planer genom att AOS-programvara läggs till ett omfattande program för uppgraderingar av nätverk och säkerhetsfunktioner, när SMG nu ansluter till offentliga molntjänster i syfte att bygga en skalbar, säker och fullt ut tillgänglig hybridmolninfrastruktur.

Lösningen togs fram och implementerades av Eurotech Computer Services, en Master Partner till Nutanix. Dess engagerade tekniska team med Nutanix-certifierade experter gav support till SMG under hela projektet och såg till att lösningen förverkligades.

Redan i projektets första fas har SMG passerat flera viktiga milstolpar, inte minst att virtualisera allt IT-arbete, däribland viktiga appar för att ta hand om museernas byggnader och samlingar, besökare, volontärer och skolklasser, vilka alla fungerar utmärkt. Genom att använda den integrerade Nutanix AHV-hypervisorn uppnåddes detta med minsta möjliga störning av verksamheten och utan ytterligare licenskostnader.

Tack vare Nutanix Prism är det nu möjligt att centralt hantera både fysiska och virtuella resurser.

– Våra team utnyttjar Nutanix linjära skalbarhet för att klara framtida tillväxt och de får välbehövlig kapacitet för säkerhetskopiering och återställning efter fel, förklarar Amardeep Rai, chef för IKT-programmet på Science Museum Group.

– Vi har gått från en osmidig infrastruktur med begränsade återställningsmöjligheter till en i stort sett automatiserad och tillgänglig lösning, som gör det möjligt för oss att se framåt med tillförsikt och fokusera på vår digitala potential.

Amardeep Rai är också nöjd med hur lätt personalen lärde sig använda Nutanix-programvaran och hur smidigt den passar de nya digitala ambitionerna att sätta molnet i första rummet:

– Vi ville ha en virtualiseringsplattform som kan dra full nytta av olika grundläggande infrastrukturtjänster och av sådana som inte krävde fler administrationsgränssnitt eller specialkompetens. Nutanix har gett oss allt detta och mer.

Efter att ha avslutat flytten till ett nytt konsoliderat datacenter och uppförandet av en andra backup- och återställningsanläggning använder SMG redan Nutanix för att erbjuda lokala tjänster på distans. Det underlättar också nästa fas av transformationen som, tack vare Nutanix, redan är i ett avancerat skede.

Dom Poloniecki, Nutanix områdeschef för Västeuropa och Afrika söder om Sahara, säger:

– Science Museum Group har säkrat sin framtid och kommer att inspirera en växande internationell publik under en lång tid framöver, tack vare sin framsynta strategi för dess digitala transformation och valet att arbeta i hybridmoln. Att flytta arbetsbördan till Nutanix innebär att Science Museum Group placerat sig idealiskt för att dra nytta av den digitala teknikens potential och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med dem i framtiden.

Bild: Nutanix