Nyheter

Com Hem först som svensk operatör att lansera wifi 6

Nu lanserar Com Hem som första svenska operatör nästa generations wifi. Den nya routern ”WiFi Hub C3” besitter wifi 6-teknik och erbjuder den snabbaste hastigheten över wifi som uppmätts hos en svensk operatör, samtidigt som den ger bättre täckning.

Den nya routern ”WiFi Hub C3” lanseras idag och Com Hem blir således första operatören att erbjuda wifi 6 till svenska hushåll. Den nya generationens wifi-teknik innebär bland annat högre hastighet och bättre täckning, samtidigt som den kräver mindre energi och därför minimerar strömförbrukningen i mobila enheter.

WiFi Hub C3 når upp i hastigheter på över 1 160 Mbit/sekund, vilket är den snabbaste bredbandshastigheten över wifi som uppmätts hos en svensk operatör.* I teorin möjliggör det 46 samtidiga livestreams av film i UHD-kvalitet på till exempel Netflix.

– Majoriteten av våra kunder använder trådlös uppkoppling hemma och det är därför av stor vikt för oss att vi har de absolut snabbaste bredbandshastigheterna. Nu är vi första svenska operatör att lansera wifi 6, och tack vare det kan vi erbjuda den snabbaste hastigheten över wifi som uppmätts bland de största operatörerna i Sverige. Det är ytterligare ett bevis på att Com Hem levererar den absolut bästa surfupplevelsen man kan få i sitt hem, säger Joakim Öhrström, chef för bredband och tv på Com Hem.

WiFi Hub C3 har utöver ny wifi-teknik även dubbla frekvensband och så kallad smart bandsteering. Det ger en stabilare uppkoppling då routern avgör vilken frekvens som är bäst att använda för respektive uppkopplad enhet. WiFi Hub C3 ingår för de som köper Com Hems Bredband 1200 men finns tillgänglig för alla Com Hems FiberKoax-kunder.

Test utfört av det oberoende testföretaget ”Excentis” i juli 2019.

Bilden:
Joakim Öhrström, chef för bredband och tv på Com Hem.
Bild: Com Hem