Nyheter

SEAT Mii electric – gör elmobiliteten överkomlig för fler

SEAT Mii electric gör det möjligt för fler att köpa elbil. Priset för SEAT:s första eldrivna modell ligger nämligen på samma nivå som för en bil med förbränningsmotor, och ägarkostnaderna är låga. Med en effekt på 83 hk och ett litiumjonbatteri på 32,3 kWh kombinerar Mii electric dynamisk prestanda med smarta funktioner som gör den till den idealiska bilen för stan.

Mii electric gör 0 till 50 km/h på pigga 3,9 sekunder och har en räckvidd på upp till 260 km.
Denna helelektriskt drivna stadsbil erbjuder flera olika laddningsmöjligheter, och batteriet kan snabbladdas på bara 1 timme (med 40 kW likström (DC)).
Mii electric är först ut i SEAT:s elbilsfamilj, en familj som väntar tillökning flera gånger om de närmaste åren.

Marknaden för eldrivna bilar växer i takt med att allt fler konsumenter inser fördelarna med att ställa om från traditionella bränslen till mer hållbara alternativ. SEAT möter dessa utmaningar genom att utveckla bilar som lever upp till kraven på denna dynamiska, ständigt föränderliga marknad samtidigt som företaget strävar efter att göra mobiliteten hållbar. Det är elektricitet som står i fokus för denna spännande utveckling.

SEAT inleder sin elbilsoffensiv med lanseringen av ”Mii electric”, en bil som gör den senaste tekniken tillgänglig för fler och bjuder samtidigt på en härlig körupplevelse, elegant design och nya uppkopplingsmöjligheter. Sammantaget gör detta Mii electric till en bil som bemästrar stadens alla utmaningar och uppfyller kraven från en ny generation kunder.

Den nya modellen är SEAT:s första helelektriska, serietillverkade bil och lägger på så sätt grunden för de tillökningar som väntas i den spanska biltillverkarens elbilsfamilj. Fler helt eldrivna modeller och laddhybrider står på rad för lansering inom en nära framtid, däribland 100 % eldrivna SEAT el-Born, laddhybridversioner av Leon och Tarraco liksom högprestanda-laddhybridversioner av CUPRA Formentor och CUPRA Leon.

– Elektrifieringen i bilbranschen har en mycket snabb tillväxt. Globalt ökade elbilsmarknaden med 75 % under årets första 8 månader, och SEAT står redo för att möta denna växande efterfrågan, säger SEAT:s ordförande, Luca de Meo.

– Mii electric markerar starten för introduktionen av en mycket prisvärd elbil på marknaden och är ett tydligt bevis på hur viktigt vi anser det vara att inte bara utveckla bilar som konkretiserar allt det som SEAT står för, utan också erbjuder en spännande framtid både för branschen och dess kunder.

Lanseringen av Mii electric gör en teknik, som hittills varit dyrare än förbränningsmotorer, mer ekonomiskt överkomlig för gemene man. Den förbereder också SEAT:s stora återförsäljarnätverk på att möta efterfrågan på den växande elbilsmarknaden. Det gör att eventuella utmaningar kommer att kunna lösas smidigare och att det blir enklare för kunderna att ta steget över till eldrivna bilar.

Bild: SEAT