Nyheter

Kendrill lanserar batteri-dumper

Kendrill utökar och blir nordiska agenter och uthyrare av Ecovolves batteridrivna dumprar. ”Med dess högtippningsfunktion, robusta design och batteridrift som klarar hela arbetsdagen är de optimala för att möta dagens och morgondagens allt tuffare krav i branschen”. Redan idag finns de i tre olika storlekar för att vara anpassade olika typer av projekt. De kan ta sig genom 90-centimetersdörrar och lasta upp till 1500 kg.

Tack vare batteridriften kan kunden använda minidumpern inomhus och känsliga miljöer utan varken farliga utsläpp eller högt motorljud. Detta blir ytterligare ett steg för Kendrill i att förbättra arbetsmiljön och arbetsbelastningen hos kunderna. Man ersätter inte bara manuella bilningen med rivningsrobotar utan nu förbättras även in- och utforsling av restmaterial med hjälp av eldrivna minidumprar.

Kendrill erbjuder både uthyrning och försäljning av el-minidumprar. Maskinerna finns i depåerna i Stockholm, Göteborg och Oslo för provkörning.

Bild: Kendrill