Nyheter

Moxa introducerar Industrial Network Defense Solution

Moxa Inc., inom industriell kommunikation och nätverk, introducerade idag sin Industrial Network Defense Solution, som är speciellt utformad för att säkra industriella nätverk från både OT- (Operations Technology) och IT-perspektiv (Information Technology) för att bättre möta den växande efterfrågan på en omfattande cybersäkerhetslösning för industriella nätverk.

Moxas Industrial Network Defense Solution inkluderar kritiska teknologier för IT-cybersäkerhet såsom IPS (Intrusion Prevention System), en nyckelkomponent för fördjupade försvarsstrategier, som har anpassats specifikt för att skydda OT-nätverk mot cyberhot utan att störa den industriella verksamheten.

Eftersom systemtillgänglighet ofta är nyckelfaktor för OT-system söker nätoperatörer en mer effektiv och mindre påverkande strategi för att förhindra att operationer påverkas av cyberhot och attacker, i syfte att bibehålla maximal systemtillgänglighet.

För närvarande har förekomsten av cybersäkerhetsincidenter fått regeringar att anta lagar som ställer krav på industrier, i synnerhet kraft, energi, transport och kritisk tillverkning, att implementera cybersecurity-motåtgärder i sina industriella kontrollsystem, särskilt för kritisk nätverksinfrastruktur. Dessutom har företag inom tillverkningssektorn börjat förbättra säkerheten i sina industriella nätverk, för att undvika inkomstbortfall eller att skada ryktet. I detta syfte har industriell nätverkssäkerhet blivit ett stort problem som har drivit OT- och IT-avdelningar att samarbeta för att hitta en helhetslösning.

– Vi tror att det optimala sättet för Industrial Network Defense Solution är att utnyttja de gemensamma krafterna från både OT- och IT-expertis, säger Samuel Chiu, General Manager för Moxas Industrial Networking Business Group. “Med en lång och beprövad prestanda inom industriellt nätverk och protokollexpertis, är vi glada över att förbättra industriell nätverksinfrastruktur med en OT/IT-integrerad säkerhetslösning som erbjuder ytterligare försvar av industriella nätverk och skyddar nätverket utöver att bara erbjuda nätverksvisibilitet och upptäckt av potentiella hot.

Efter att ha förutsett de ökande kraven på industriell nätverkssäkerhet har Moxa avsatt betydande resurser för att utveckla industriella nätverksenheter med förbättrade säkerhetsfunktioner, såsom säkra routrar och Ethernet-switchar, baserade på IEC 62443-standarden. Utöver detta har Moxa utvecklat Industrial Network Defense Solution, som inkluderar IT-teknik som ett IPS (Intrusion Prevention System) och närmar sig deras användning av industriella tillämpningar. Detta gör att kunder effektivt kan upptäcka och förhindra skadliga nätverksbeteenden som uppstår antingen i OT-nätverk eller från Internet.

Moxas Industrial Network Defense Solution inkluderar EtherGuard en industriell IPS/IDS, EtherFire (industriell nästa generations brandvägg) och MXsecurity (säkerhetshanteringsmjukvara) som tillsammans ger:

• Avancerat nätverksskydd
Med implementeringen av IPS/IDS-teknologier i industriella nätverk kan användare skydda kritiska tillgångar genom att blockera och innesluta internetmaskar och minimera risken för trojanska attacker genom vitlistning och segmentering.

• OT-IT-integration
Moxas PacketGuard-teknik kan känna igen allmänt använda industriella protokoll för att förhindra intrång och annat skadligt nätverksbeteende som kan hindra nätverksoperationer.

• Centraliserad säkerhetshantering
En översikt över cyberaktivitet som gör att användare kan filtrera problem och automatiskt tillhandahålla virtuell lappning till EtherFire och den industriella IPS / IDS för att säkerställa att nätverksenheter uppdateras och skyddas nu och i framtiden.

– Moxa utvecklar hängivet vår produktportfölj för anslutningar med inbyggda säkerhetsfunktioner för våra kunder för att utveckla säker nätverksinfrastruktur, säger Li Peng, Product Manager av Moxas Industrial Network Security Business Unit. “Med en solid grund i industriellt nätverk har vår nya Industrial Network Defense Solution gett våra OT-kunder en heltäckande OT/IT-säkerhetsplattform. Vi kommer kontinuerligt att utveckla våra lösningar för att möta användarnas krav i olika industriella tillämpningar.

Kärnkomponenterna i Moxas Industrial Network Defense Solution kommer att lanseras från och med första kvartalet 2020. För mer information om Moxas industriella nätverkssäkerhetslösning, besök www.moxa.com/Security.

Moxa kommer att introducera sin Industrial Network Defense Solution på SPS 2019 i Nürnberg, 26-28 november.