Nyheter

Uber kollar läget vid oväntade stopp med ny säkerhetsfunktion

Enligt en färsk Novusundersökning anser 40 procent av alla svenskar att ny teknologi kan öka känslan av trygghet i samband med resande. Som del av Ubers trygghetsarbete lanseras nu säkerhetsfunktionen RideCheck, som stämmer av att allt är i sin ordning om resan skulle få ett oväntat stopp.

Den nya funktionen identifierar, med hjälp av GPS i förarens och passagerarens smarta telefoner, oväntade stopp och skickar därefter pushnotifikationer till båda för att säkerställa att allt är okej. De kan därefter välja att intyga att allt är i sin ordning, återkoppla med mer information om situationen, dela sin resa med närstående eller använda SOS-knappen direkt i appen. Om en incident inträffat ringer Ubers kundtjänst också upp för vidare support.

– Den här funktionen samlar många av de säkerhetsverktyg vi utvecklat de senaste åren, som SOS-knappen och möjligheten att dela din resa med nära och kära. RideCheck påminner både förare och passagerare om att de här trygghetsfunktioner finns, när du kanske behöver det som mest. Det är ett utmärkt exempel på hur modern teknologi kan göra resan säkrare, något som vi vill gå i bräschen för, säger Joel Järvinen, Nordenchef på Uber.

RideCheck finns sedan september i USA och rullas under december månad ut på Ubers marknader runt om i Europa, Mellanöstern och Afrika. Funktionen kommer också att uppdateras framöver för att aktiveras vid andra oväntade händelser under resan.

Samtidigt lanserar Uber även en diskrimineringsknapp som förare och passagerare kan använda om de skulle uppleva diskriminerande behandling under en resa. Knappen är en del av företagets nolltoleransarbete mot
diskriminering.

Bild: Uber