Nyheter

Vertiv prisas för sin energilösning ”Energy savings as a Service”

Telekomjätten Telefónica minskade sin energiförbrukning med en gigawattimme tack vare Vertiv. I februari 2018 tillkännagav Vertiv och Telefónica en långsiktig global allians för att öka energibesparingar genom anpassade infrastrukturlösningar. Som ett resultat av detta avtal tillhandahåller Vertiv nu ESaaS (Energy savings as a Service) över Telefónicas kärn- och åtkomstsajter i Europa och Latinamerika.

Vertiv har nu tilldelats pris för sin ESaaS-lösning på Telefónicas tionde globala workshop om energi och klimatförändringar. Vertiv vann utmärkelsen för sitt arbete med att göra Telefonicas Concepción-byggnad i Madrid grönare. Energiförbrukningen minskade med upp till 85 procent i några av de tekniska rummen vilket sparar energi motsvarande en gigawattimme.

– Erkännandet från Telefónica, som har beviljats Vertiv för andra året i rad, vittnar om Vertivs engagemang när det kommer till kontinuerliga förbättringar av energieffektivitet och erkänner också våra medarbetares expertis och kvaliteten på de lösningar vi utvecklar. Med vårt bidrag lyckas kunderna vara hållbara över tid och förbättra deras miljöpåverkan, samtidigt som de får betydande kostnadsbesparingar i sin verksamhet, säger Fernando García, chef för Vertiv i Latinamerika.

Bild: Veritiv