Nyheter

HPE och Cray presenterar kombinerad superdator- och AI-portfölj

Hewlett Packard Enterprise (HPE) meddelade idag att de kommer att leverera branschens mest omfattande portfolion av AI- och superdatorlösningar (HPC) för den så kallade exascale-eran, som kännetecknas av explosiv datatillväxt och nya konvergerade arbetsbelastningar. En exabyte motsvarar en miljon terabyte.

Cray, Inc., som HPE nyligen förvärvade, förstärker HPE:s HPC- och AI-lösningar och gör att de nu kan leverera en omfattande ändpunkt-till-ändpunkt superdatorarkitektur som spänner över dator, nätsammankoppling, programvara, lagring och tjänster, levererade lokalt, via hybridmolm eller som tjänst (As-a-Service).

Nu kan företag utnyttja samma grundläggande HPC-teknik som driver världens snabbaste system och integrera dem i sina egna datacenter för att optimera sin datahantering och driva innovation.

– Kombinationen av HPE och Cray kommer att omdefiniera superdatorindustrin genom att leverera lösningar och tjänster som gör det möjligt för kunder att växa i Exascale-eran och driva utvecklingen inom sina industrier och samhället i stort, säger Peter Ungaro, senior vice president och general manager , HPC och AI, på HPE.

– Kunder vänder sig i allt högre grad till HPE som en pålitlig, global partner som kan hjälpa dem att utnyttja den fulla kraften i data för att hantera de utmaningar de ställs inför. Genom kombinationen av HPE- och Cray-erbjudanden får kunderna nu större valfrihet och kontroll i hur de tillämpar superdator-lösningar, oavsett storlek, i alla miljöer, såväl lokalt som i molnet.

HPE kommer att visa upp flera lösningar vid den årliga konferensen Supercomputing Conference 2019 (SC 19) i Denver, Colorado. Däribland de nya HPE ProLiant DL385 och DL325 Gen10 Plus-servrarna, baserade på 2nd Gen AMD EPYC ™ -processorer som avsevärt förbättrar prestanda och effektivitet för vitala arbetsbelastningar som HPC, och en AI Ops-lösning som en del av ett FoU-samarbete med National Renewable Energy Laboratory (NREL) för att förbättra energieffektivitet, hållbarhet och elasticitet i superdatacenter.

Om Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise är en global teknikledare med fokus på utveckling av intelligenta lösningar för att samla in, analysera och agera utifrån data – sömlöst från edge till moln. HPE möjliggör för kunder att accelerera sina affärsresultat genom nya affärsmodeller och upplevelser, både för kunder och anställda, samt bidrar till att öka den operativa effektiviteten idag och i framtiden.

Bild: HPE