Nyheter

Veoneer medlem i AVCC för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar

Veoneer, Inc. blir medlem i AVCC (Autonomous Vehicle Computing Consotrium) för att påskynda utvecklingen av självkörande fordon.

Veoneer försöker tillsammans med ledande biltillverkare, leverantörer och teknikbolag som Arm, Bosch, Continental, DENSO, GM, NVIDIA, NXP, Renesas och Toyota påskynda utvecklingen av säkra och prisvärda autonoma fordon i större skala.

Detta ligger i linje med Veoneers strategi att vara ledande inom ’Collaborative driving’ och autonom körning där människan sätts i fokus. Företaget kommer använda sin tekniska expertis för att ta fram högkvalitativa lösningar som svarar mot kundernas förväntningar vad gäller hög prestanda och precision, samtidigt som de är robusta och skalbara. En standardiserad datorplattform, som både kan hantera oövervakad autonom körning och skala ner till övervakade förarassistans­lösningar och som tillåter mjukvaruportabilitet, blir betydelsefull för att motsvara framtidens behov på ett hållbart sätt.

AVCCs främsta målsättning är att utveckla en referensarkitektur för datorplattformar samt fastställa krav på hårdvara och mjukvaru-API så att dessa möter de krav som finns på autonoma fordon vad gäller portabilitet, interoperabilitet, skalbarhet och balans mellan prestanda och kostnad. Referensarkitekturen ska adressera hur dagens prototyper ska kunna användas i större skala.

Vägen mot autonoma fordon är lång och tekniskt komplex. Det är flera hinder som måste övervinnas innan autonoma fordon kan tas i bruk.

– Medlemskapet i AVCC passar vår strategi att erbjuda biltillverkare kostnadseffektiva lösningar och system. En standardiserad plattform kommer spela en avgörande roll för utvecklingen av autonoma fordon. Vi ser fram mot att ingå i AVCC och bidra till att lösa de tekniska utmaningar vi ser idag, säger Nishant Batra, CTO på Veoneer.

– AVCC är glada över att få välkomna Veoneer som medlem. Vi värdesätter Veoneers expertis inom självkörande bilar och ser fram emot deras tekniska kompetens i våra arbetsgrupper och i alla aktiviteter, säger Massimo Osella  från General Motors, tillika ordförande i AVCC.