Nyheter

2020 är det fullt på de svenska järnvägsspåren

Det går då inte att köra fler tåg på en del sträckor och vid vissa tidpunkter än vad som nu planeras. Det visar en intern rapport från Trafikverket som Sveriges Radio Ekot tagit del av.

– Vissa tider kan man säga att det är fullt. Vi gör allt vi kan för att vi ska lägga detta pusslet så bra som möjligt. Det är klart att vissa tider på dygnet så är det fullt i anläggningen, säger Roberto Maiorana, verksamhetschef på Trafikverket, till Ekot.

Den svenska järnvägen har inte obegränsat med kapacitet och det mesta tyder på att trafiken kommer att öka nästa år.51 olika operatörer har ansökt om utrymme på spåren och hittills har ingen nekats, uppger Trafikverket men de varnar för att pusslandet inför 2020 har varit mycket svårt.

Ett sätt att öka kapaciteten är göra tågen längre.

Bild av Michael Gaida från Pixabay