Nyheter

Världspremiär för Volkswagens konceptbil ID. SPACE VIZZION

På Los Angeles Auto Show, 22 november – 1 december, visar Volkswagen upp sin nya konceptbil ID. SPACE VIZZION – en utsläppsfri bil för en ny era, för ett nytt sätt att tänka och för en ny typ av mobilitet.

Utsläppsfri och optimalt flexibel: Kombin ID. SPACE VIZZION blir måttstock för ett helt nytt elbilssegment
En konceptbil för framtiden: ID. SPACE VIZZION ger en försmak om en framtida produktionsversion för Europa, Nordamerika och Kina.

Nr. 7 i ID.- familjen: ID. SPACE VIZZION är den senaste tillökningen efter konceptbilarna ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY och ID. ROOMZZ.

Eldriven konkretisering av Volkswagens innersta kärna: ID. SPACE VIZZION för in flexibilitet, kompromisslös kvalitet och tysk design i en ny mobilitetsera.

Nyskapande design: De noggrant finslipade strömlinjeformerna ger en luftmotståndskoefficient på låga 0,24.

En front och ett tak som utformats för att leda luften rätt svarar inte bara för bättre aerodynamik utan ger också konceptbilen en ännu exklusivare look.

Intelligent belysning: Den animerade utvändiga LED-belysningen och interaktiva ID. Light kommunicerar båda med föraren.

Lång räckvidd: En batterikapacitet på 77 kWh netto ger ID. SPACE VIZZION en räckvidd på upp till 590 km (WLTP).

Kraftfull: Med en effekt på upp till 340 hk klarar ID. SPACE VIZZION 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder.

Miljöfokuserad: Interiören är tillverkad i miljömässigt hållbara material, som nya AppleSkin™

Ergonomisk: Spaken på höger sida om rattstången styr automatväxellådan medan den på vänster reglerar vindrutetorkarna.

ID. SPACE VIZZION är en modell för framtiden som kombinerar en Gran Turismos aerodynamiska egenskaper med en SUV:s generöst tilltagna proportioner.

Utseendemässigt visar ID. SPACE VIZZION tydligt att den hör till Volkswagens helt eldrivna ID.-familj, men åstadkommer samtidigt en helt ny look med sin unika, avantgardistiska karaktär.

Att fronten och taket har en optimerad aerodynamik är något man lägger märke till direkt, här strömmar luften rakt igenom. Invändigt bjuder konceptbilen på en helt digital förarmiljö. För första gången presenteras här all information primärt på en head-up-display (HUD) med förstärkt verklighet (AR).

I ID. SPACE VIZZION ersätter AR-head-up-displayen den traditionella instrumentuppsättningen som nu istället utgörs av en sekundär minidisplay som endast visar det mest grundläggande. All information, underhållning liksom alla bilinställningar samt komfort- och onlinefunktioner har grupperats samman på en 15,6”-pekskärm.

Designmässigt ser den ut att sväva fritt i luften. Föraren får, automatiskt och intuitivt, också information via ”ID. Light” – en interaktiv ljuslist mellan A-stolparna.

Den gamla hederliga växelspaksknoppen hör nu till det förgångna – växellägena (D, B, R, N) och parkeringsläget (P) aktiveras nu istället via ett intuitivt reglage på rattstången.

Bilden:
ID. SPACE VIZZION – en eldriven kombi med fyrhjulsdrift.
Bild: Volkswagen