Nyheter

East Capital Real Estate förvärvar logistikpark i Riga för EUR 19 miljoner

East Capital Baltic Property Fund III har förvärvat en fullt uthyrd logistikpark strategiskt belägen i närheten av Riga International Airport. Säljare är Piche, specialist inom utveckling av logistikfastigheter och transaktionsvärdet uppgår till cirka EUR 19 miljoner.

Förvärvet, “Lidostas Parks” (The Airport Park), är en nyutvecklad logistikpark med total yta om 23 240 kvadratmeter som erbjuder moderna och flexibla lagerbyggnader samt uppfyller kriterierna för den högsta energimärkningen, ”A”. Parken är fullt uthyrd till internationella och lokala företag med en genomsnittlig hyresperiod på över fem år och ligger i direkt anslutning till motorvägen som leder in till centrala Riga, 7 kilometer bort.

Madis Raidma, VD på East Capital Real Estate, säger:

– Marknaden för logistikfastigheter i Riga har mycket goda förutsättningar då den starka efterfrågan drivit ner vakanserna till 3 procent. Vi bedömer att logistikfastigheter generellt är attraktiva, särskilt med tanke på den utveckling vi ser inom produktionsleden och den snabba tillväxten inom e-handel.

Förvärvet av Lidostas Parks blir fondens sjätte fastighet. Tidigare investeringar inkluderar varuhuset Vesse, Baltikums första Hilton-hotell, och logistikparken Nehatu – samtliga belägna i eller nära Tallinn – samt logistikkomplexet P5 och shoppingscentrat Galleria Riga, båda belägna i den lettiska huvudstaden.

East Capital Real Estate har nu en portfölj av moderna logistikfastigheter till en sammanlagd yta om 195 000 kvadratmeter inom de respektive fonderna. Till dessa hör även en tidigare förvärvad fastighet i närheten av Lidostas Parks utvecklad av Piche, vilket möjliggör för synergier inom drift och förvaltning.

Piche är en ledande lettisk utvecklare specialiserad på design och konstruktion av industrifastigheter. Bolaget har levererat 80 färdiga projekt med en total yta om 120 000 kvadratmeter.

East Capital Baltic Property Fund III har finansierat förvärvet genom lån från SEB. Rådgivare i transaktionen var Vilgerts och KPMG.