Nyheter

AB Blinkfyrar förvärvar Focus Electronic AB

AB Blinkfyrar förvärvar Focus Electronic AB, en av nordens största leverantörer av Digital Signage. Focus Electronic AB omsätter närmare 40millioner kronor och har ca 15 anställda.

– Vi välkomnar medarbetarna på Focus Electronic till Blinkfyrar och ser fram emot att utveckla Focus Electronics LED lösningar, säger Elisabeth Nagy, VD för Blinkfyrar

– Sammanslagningen med Blinkfyrar är oerhört positiv då Blinkfyrar har kapacitet och resurser för att driva och utveckla verksamheten, säger Lars Michel, VD för Focus Electronic.

Sammanslagning sker per den 1/1–2020.

AB Blinkfyrar:

Är i dag ledande leverantör av produkter och tjänster för trafiklösningar. Vägskyltar och trafiksäkerhetsprodukter är kärnverksamhet men på senare år har AB Blinkfyrar också varit framgångsrika leverantörer av Parkerings-ledning, cykelvägvisning och produkter som säkrar gator och torg. Blinkfyrar bedriver utvecklingen av digitala verktyg för branschen såsom appar för vägmärkesinventering, och övervakning. Blinkfyrar har sitt säte i skånska Staffanstorp med filialer i Göteborg, Stockholm och Sundsvall. AB Blinkfyrar omsätter närmare 200 millioner kronor och har ca 55 anställda.

Focus Electronic:

Specialiserar sig på displayer och teknik för trafik- och parkeringslösningar som parkeringsdetektorer och hänvisningssystem. Focus Electronic är även ledande inom digital skyltning för både inom- och utomhusbruk. Med över 5500kvm installerad LED display är Focus Electronic en av de största leverantörerna i Sverige och Norden.