Nyheter

Lindgrens Mark blir Contractor Mark

Lindgrens Mark AB ingår sedan 2018 i byggkoncernen Contractor. Nu står det klart att företaget byter namn till Contractor Mark AB, vilket företagets vd Per-Anders Wass ser som en positiv förändring.

– Det ger oss en vinnande känsla som sänder ännu tydligare signaler om att vi är en del av det starka varumärke som Contractor har byggt upp i branschen.

Mark- och anläggningsföretaget som numera alltså heter Contractor Mark har sedan tidigare basen i Skellefteå och Hemavan, med uppdragsgivare inom framför allt större byggföretag och kommunalägda bolag. Företaget har dubblerat personalstyrkan det senaste året och har i dagsläget drygt trettio anställda.

– Det är spännande att kunna vara med på den utvecklingsresa som Contractor har påbörjat. Namnbytet medför inga skillnader för oss rent operativt, men i kontakterna med omvärlden är det en stor fördel av att tydligt vara en del av den helhet som Contractor erbjuder, säger Per-Anders Wass.

Tillväxt med fokus på större projekt

Per-Anders Wass berättar att ambitionen är att Contractor Mark ska fortsätta utvecklas, både vad gäller antalet medarbetare och inom vilken typ av projekt som genomförs:

– Vi har det senaste året ökat vår omsättning rejält, men vi har som målsättning att fortsätta växa både i omsättning och antal anställda. Dessutom kommer vi fokusera i ännu större utsträckning på större projekt och beställare, berättar han.

Aktuellt med etablering på fler orter

Även Contractors koncernchef Fredrik Andersson är nöjd över namnbytet till Contractor Mark och menar att bolaget kommer att ha en betydelsefull roll i Contractors helhet framöver.

– Därför känns det bra att de nu tar steget fullt ut och även namnmässigt blir en del av Contractors varumärke. Vi är ett enda gemensamt Contractor, med ett erbjudande som inrymmer flera olika verksamhetsområden. Mark- och anläggningsarbete är en efterfrågad tjänst som vi vill kunna erbjuda på samtliga orter där vi är verksamma. Därför tittar vi aktivt på att etablera Contractor Mark på fler strategiskt utvalda orter, där Umeå och Sundsvall ligger först i ledet, säger Fredrik Andersson.