Nyheter

Hyundai visar framtidens mobilitetslösningar på eCar Expo i Göteborg

I helgen är det dags för eCar Expo 2019 på Svenska Mässan i Göteborg. Elbilsmässan som pågår från 29 november till 1 december har på fyra år blivit en av de mest spännande mötesplatserna inom framtidens mobilitet och elektrifierade bilar. Hyundai finns självklart på plats för att visa upp sitt marknadsledande och breda utbud av elektrifierade bilar.

I Hyundais monter finns bland annat nya IONIQ Electric och IONIQ Plug-in Hybrid att beskåda. Marknadens första bil att erbjudas som både ren elbil, laddhybrid och hybrid lanserades redan 2016 och har nu i sin andra generation fått en rejäl uppgradering. Förutom snygga uppdateringar interiört och exteriört blir IONIQ-familjen Hyundais första modeller att erbjudas med maximerade uppkopplingsmöjligheter via Blue Link.

På eCar Expo kan mässbesökare testa fördelarna med att bland annat kunna låsa/låsa upp, kontrollera laddning och klimatanläggning hos sin elbil – direkt via sin smartphone. IONIQ Electric som finns tillgänglig för provkörning under mässan har även fått ökad batterikapacitet på 38.3 kWh och förlängd räckvidd till 311 km (WLTP). IONIQ har belönats med en mängd utmärkelser världen över, varav bland annat Teknikens Världs Stora Bilpris 2017 och även Årets Elbil 2017 som delades ut på just eCar Expo.

Kona Electric, Hyundais kaxiga kompakt-SUV med upp till 204 hk, batterikapacitet på 64 kWh och en räckvidd på 449 km (WLTP) finns även den i montern och för provkörning under eCar Expo. Förra året utnämndes Kona Electric till Årets Testbil 2018 av Auto Motor & Sport. I början av 2020 finns den tillgänglig i uppgraderat utförande med Blue Link Connected Car Services och även det nya navigationssystemet med 10.25-tumsskärm som kan upplevas i nya IONIQ. Som tillval finns nu även inbyggd 11 kW 3-fasladdare som ger snabbare uppladdningstider både på publika ladd-stationer eller via laddboxen hemma.

Hyundai NEXO gör ett unikt framträdande på mässan. NEXO är Hyundais andra serietillverkade bränslecellsbil och efterträdde ix35 Fuel Cell som var världens första kommersiella bil som drevs av vätgas. NEXO är en modern SUV med alla tänkbara aktiva säkerhetsfunktioner och tack vare vätgasteknologin har den en räckvidd på hela 666 km (WLTP) med endast vattenånga som utsläpp.

Precis som andra bilar på mässan är NEXO egentligen en vanlig elbil. Skillnaden är att bilens elmotor hämtar energi från en bränslecell som omvandlar vätgas till elektricitet, istället för från ett batteri som i traditionella elbilar. Vätgasteknologins många fördelar är att bilarna tankas fulla på bara några minuter och påverkas inte i sin räckvidd av kyla. Något som gör dem extra lämpliga i ett svenskt vinterlandskap.

Besök Hyundai Sveriges monter (B02:18) på eCar Expo (28 nov – 1 dec) för att prata framtidens mobilitetslösningar med företagets representanter eller boka provkörning av nya IONIQ Electric och Kona Electric.

Bilden:
Nya Hyundai IONIQ.
Bild: Hyundai