Nyheter

Parkerings bolagets VD i Göteborg får sparken: Tar med sig fallskärm på tre miljoner

Det var efter en lång rad missförhållanden i bolaget, som GT var först att avslöja, som Maria Stenström fick sparken. Bland annat var det fjällresor och seglingstävlingar med konsulter som anlitats för mångmiljonbelopp som fick Parkeringsbolagets VD på fall.

– Vi var en helt enig styrelse som i dag fattade beslutet om att avsluta Maria Stenströms anställning eftersom vi inte har ett fortsatt förtroende för henne, säger Parkeringsbolagets styrelseordförande Margareta Broang.

Med sina tio år som vd är Maria Stenström den som innehaft direktörsposten under längst tid i Göteborgs stad. Det gör också att hon nu får gå med ett äldre avtal, med betydligt mer förmånliga regler än de flesta andra direktörer i staden.Därutöver tillkommer 18 månadslöner i avgångsvederlag.

Med en månadslön på 94 900 kronor får Maria Stenström nu som mest 2 277 600 kronor. Kostnaden för bolaget med sociala avgifter och skatter landar på strax över tre miljoner kronor. Men skulle Maria Stenström få nya inkomster ska dessa samordnas med avgångsvederlaget, enligt avtalet.

Historien inleddes i slutet av september. Då fick whistleblowerfunktionen i Göteborgs stad ett anonymt tips om bland annat ledarstilen hos Parkeringsbolagets vd och hennes påstått personliga kontakter med tre namngivna konsulter.

Enligt pressmeddelandet fortsätter Christian Svärd som tillförordnad vd, samtidigt som han har kvar rollen som vd för fastighetsbolaget Higab.