Nyheter

Nu lanseras Sveriges största gör-det-själv-biltvättskedja

För alla bilägare är hösten och vintern utmanande årstider – dåligt väder, smutsiga vägar, snö och is innebär påfrestningar för bilen. Ett enkelt och billigt sätt att förlänga livslängden på bilen är att regelbundet tvätta den. Nu lanseras Glimra, Sveriges första rikstäckande gör det själv-biltvättkedja. Glimra erbjuder effektiva reningssystem, pedagogiska tvättinstruktioner och en mobil betalningslösning. Glimra har 56 biltvättar från Malmö i söder till Härnösand i norr och växer kontinuerligt.

Moderna, smidiga och hållbara tvättstationer

Tvättstationerna har fått en rejäl ansiktslyftning. Biltvättarna är mer pedagogiska och modernare när det kommer till funktionalitet och utseende. Kunderna erbjuds tvättprogram som innefattar allt från avfettning till vaxning och ytbehandling. Glimra erbjuder också en mobil betalningslösning via en app där man enkelt stoppar tiden och betalar när man är klar – precis som när man tankar.

Varje år görs omkring 30 miljoner biltvättar i Sverige. Två tredjedelar av dessa sker hemma på garageuppfarten. Glimras ambition är att få fler konsumenter att välja en modern tvättstation där vattnet renas och man därmed undviker farliga utsläpp. Det smutsiga spillvattnet tas om hand i en effektiv reningsprocess för att undvika utsläpp av olja, metaller och organiska ämnen i marken.

– Dagens bilägare kräver smidiga och hållbara lösningar även för skötseln av sin bil. Men det har funnits få prisvärda alternativ för den som vill tvätta bilen själv. Det vill vi på Glimra ändra på. Med våra nya tvättstationer kommer vi få Sveriges bilar att glimra lite extra, säger Karl-Johan Wattsgård, grundare av Glimra. Hos oss hanteras spillvattnet effektivt i våra reningsanläggningar och man råder själv över bilvården samtidigt som man sparar en slant jämfört med andra alternativ, fortsätter Karl-Johan.

Undvik rostangrepp och skydda den känsliga elektroniken

Att regelbundet tvätta bilen är ett enkelt och billigt sätt att förlänga bilens livslängd. Smuts och damm binder fukt vilket leder till rostangrepp och andra lackskador. Det bästa sättet att undvika rost är att tvätta bilen för hand, då kommer man åt alla skrymslen och vrår.

– Att hålla bilen ren är inte bara en fråga om att den ska vara snygg och prydlig. Det handlar lika mycket om att förlänga livet på något som ofta varit en stor investering. Som alltid gäller det att hålla rostangreppen borta, men dagens bilar med avancerad elektronik kräver dessutom en särskild omsorg. I en bil som inte hålls ren kan den känsliga elektroniken gå sönder. Det riskerar i sin tur att försämra bilens egenskaper och därmed äventyra säkerheten, säger Erik Rydheimer, tvättexpert på Glimra.

Öppettider och betalningsmetod

Stationerna har öppet dygnet runt, alla dagar under året. En normal biltvätt består av avfettning, schamponering, vaxning och ytbehandling. Glimra erbjuder en mobil betalningslösning via en app där man enkelt stoppar tiden när man är klar – på så sätt betalar man exakt för den tid som man använder tvätten. Man kan också betala i automat på tvättstationen men då betalar man i förväg för uppskattad tvättid.