Nyheter

TagMaster får order om leverans av RFID-system till vägtullstationer i Indien

TagMaster, tillverkare och leverantör av avancerade sensorsystem för Smarta Städer inom Traffic och Rail, har fått en order om leverans av 340 RFID-system för vägtullsprojekt i Indien. Ordern är värd cirka 3 miljoner SEK och leverans sker under fjärde kvartalet i år.

Utbyggnaden av vägnätet i Indien för att komma tillrätta med den svåra trafiksituationen i landet är genomgripande. Den indiska regeringen prioriterar infrastrukturinvesteringar och vägtullar är en viktig del i finansieringen av utbyggnaden av vägnätet.

TagMaster är sedan åtta år en av huvudleverantörerna till indiska vägtullstationer. Den nu aktuella ordern gäller leverans av totalt 340 RFID-system till ett stort antal flerfiliga vägtullstationer. Stationerna är en viktig del i arbetet med att effektivisera transportsystemet i Indien.

– Ordern visar att våra produkter och vår teknik ligger i framkant och fler ordrar i Indien är att vänta under 2020. Det ger oss även förutsättningar för att fortsätta investera inom Tolling & Security, som är ett för oss prioriterat applikationsområde, säger Jonas Svensson, VD, TagMaster.

Leveranserna av RFID-systemen sker under det fjärde kvartalet i år och ordern är värd cirka 3 MSEK.