Nyheter

Interroll får sorterarorder från Actemium Lyon Logistics för franska postnav

Systemintegratören Actemium Lyon Logistics och Interroll vinner budet på tre sorterare för franska postaktörerna La Poste, DPD och Viapost.Beställningen gör den 400: e sorteringsordern över hela världen för Interroll.

Tre av dessa sorteringssystem kommer att installeras för tre olika enheter inom La Poste-gruppen i Frankrike: La Poste Roissy Hub (augusti 2020 – Roissy), DPD (juli 2020 – Billy-Berclau) och Viapost (juni 2020 – Argonay).

Den ökande e-handeln leder till en stadig ökning av paketvolymer över hela världen, mer diversifierad förpackning samt högre förväntningar på leveranstider. Dessa trender ställer nya krav på La Postes logistikföretag, särskilt när det gäller bearbetning och sortering av paket.

För att möta dessa utmaningar på ett flexibelt och effektivt sätt har integratören Actemium Lyon Logistics utvecklat ett koncept för att tillämpa de senaste transportör- och sorteringsteknologierna samt modernaste Warehouse Control Systems-lösningar för de tre sorteringsplattformarna.

– Dessa nya order kommer också som en följd av många års framgångsrikt samarbete mellan Actemium Lyon Logistics och Interroll, säger Nicolas Jaffeux, Postal and Express Department Manager Actemium Lyon Logistics, och Bruno Maisonneuve, Business Unit Manager på Actemium Lyon Logistics.  Actemium är en aktiv partner i Interrolls program: Rolling On Interroll.

400: e sorteringsorder för Interroll

Interroll erbjuder horisontella och vertikala crossbeltsorters för helautomatiska sorteringsprocesser på marknaden för bud-, express- och pakettjänstleverantörer. Genomströmningshastigheter på 2 000 till 15 000 enheter per timme gör Interroll Crossbelt Sorter till en mycket effektiv sorterare för varor av alla slag.

Med tillägget av en ny inmatningsmodul har Interroll utvidgat sina modulära plattformslösningar för särskilt effektivt materialflöde. Den är perfekt utformad för att arbeta med Interroll Crossbelt Sorters. De nya inmatningsmodulerna kombinerar högre inmatningshastigheter med reducerade utrymmeskrav för att ge en betydande potentiell ökning av godsflödet i automatiska sorteringssystem.

Dessutom garanterar deras mycket låga ljudnivå en bekväm arbetsmiljö för operatörer som arbetar i närheten av installationen. Slutligen begränsar den mekaniska utformningen av Interrolls mekaniska crossbeltsorter energiförbrukningen till ett strikt minimum, samtidigt som de erbjuder mycket hög tillgänglighet och flexibilitet i användningen, vilket säkerställer ett lågt miljöavtryck.

– Med Interrolls flexibla sorteringslösningar och samarbetet med Actemium Lyon Logistics ser vi fram emot att ytterligare bidra till prestandan och flexibiliteten hos postföretag över hela världen, säger Gilles Calvez, VD för Interroll France.

Bilden:
Crossbeltsorter från Interroll är utmärkt när det gäller att ge en hög genomströmning medan man sparar utrymme.
Bild: Interroll