Nyheter

Skandinaviska Områdesskydd är Gasellföretag för tredje gången

Tidig och hög digital närvaro är en del av framgångsreceptet för Skandinaviska Områdesskydd, som nu utsetts till Gasellföretag för fjärde gången.

– Vi var tidiga med att prissätta öppet, och körde redan för tio år sedan B2B-försäljning via nätet som är den mest växande sektorn inom handeln idag. Vi jobbar för att göra det enkelt och tryggt för människor att förstå och köpa våra produkter, säger vd:n Jimmy Ekman.

Skandinaviska Områdesskydd startades 2005 och sedan dess har sortimentet, som från början till stor del bestod av stängsel och grindar, vuxit till att omfatta även smide, bullerskydd, glasräcken och automatik. Företaget var först med att gå in i e-handeln inom områdesskydd.

– Vi har alltid strävat efter tydlighet och då var e-handeln ett bra verktyg. Här får kunden veta direkt vad en vara kostar utan att behöva be om en offert, säger Jimmy.

Ökande efterfrågan i Norden

Idag är företaget ett av Sveriges största montageföretag inom områdesskydd, och man servar privat- och företagskunder i hela Sverige. De senaste åren har man ökat den lokala närvaron och öppnat kontor även i Göteborg och på flera andra platser i Sverige finns redan lokala montageteam. Nu tittar man på en etablering i grannländerna.

– Vi är intresserade av partnerskap för att stärka vår positionering, och vill ut i Norden för att möta en växande efterfrågan i våra grannländer.

Personalen en framgångsfaktor

Skandinaviska Områdesskydd sysselsätter omkring 60 personer på heltid. Personalens insats är en viktig framgångsfaktor, menar Jimmy.

– Kärnan i vår verksamhet har hela tiden varit våra kunders trygghet. Vårt jobb handlar om att ge kunden tryggheten i en smidig affär och en anpassad lösning efter de behov som finns. All vår personal jobbar med kundens bästa i fokus, och vi är stolta över vårt yrkeskunnande och vår starka drift att hela tiden utvecklas mot nya mål, säger Jimmy.

Om Gasellpriset

Kriterierna för att utses till Gasellföretag är hårda: färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag utses varje år till Gasellföretag. För att utses till Gasell måste företaget uppfylla flera kriterier, och det är företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

Gasellföretag har en omsättning som överstiger 10 Mkr och minst tio anställda. Företaget ska ha minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret, samt ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren. Det ska finnas ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt, och tillväxten ska i allt väsentligt vara organisk.

Bild av Gerd Altmann från Pixabay