Nyheter

Ultrasnabb laddning och cybersäkerhet i fokus när nya startups flyttar in på MobilityXlab

MobilityXlab välkomnar elva nya växande startups från åtta länder. Med olika fokus och lösningar delar de alla passionen för framtidens mobilitet.

Företagen som kommer med i MobilityXlab denna vår är:

C2A Security (Israel)
ClearQuote (Indien)
CloudBackend (Sverige)
GBatteries (Kanada)
InfiniDome (Israel)
Merantix Automotive (Tyskland)
Spectralics (Israel)
Stream Analyze Sweden AB (Sverige)
Third Space Automation Oy (Finland)
UpStride (Frankrike)
XenomatiX (Belgien)

Det var ett väldigt stort intresse och tuff konkurrens när startups från nitton olika länder sökte vid pitch-tillfället i oktober, för att blir en del av Göteborgs innovationshub MobilityXlab. Att få möjlighet att utveckla sina idéer och produkter till nästa nivå tillsammans med MobilityXlabs partners; CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity attraherar stort.

– Att träffa och se vilka företag och människor vi lockar till MobilityXlab är ett fint kvitto på att vi lyckas med vår vision om att skapa ett attraktivt samarbete mellan världens bästa startups och Sveriges ledande näringsliv inom mobilitet och uppkoppling – allt i hjärtat av ett unikt ekosystem, säger Katarina Brud, Programansvarig för MobilityXlab på Lindholmen Science Park.

– Vi ser fram emot att jobba och innovera tillsammans med alla dessa nya fantastiska startups och vi välkomnar dem med öppna armar och dörrar.

– Vi sökte till MobilityXlab för att få jobba med de främsta företagen inom mobilitet och teknikutveckling. Vi ser potentialen att, med support från partners i MobilityXlab, sätta vår produkt i rätt sammanhang. Detta ger också oss en plattform att expandera utomlands och få kunder världen över, säger Venkat Sreeram at ClearQuote, en av de startups som blivit inbjudna till MobilityXlab i vår.

Startups som bjöds in till MobilityXlab i augusti stannar kvar i ytterligare sex månader och de som varit med längre än så blir nu alumner.

Startups från augusti är:
Aurora Labs, Enso Tyres, Voysys, Brighter AI, Deeplite, Pionate, and Zerokey.

Alumner från 2019 är:
Ainomaly, Annotell, Algolux, Cognomotive, Ekkono Solutions, Foretellix, Imagimob, Machine intelligence Sweden, Project Cosimo, Sensible4, Talkamatic, Univrses, UniqueSec, Valossa, Viscando, V2X Network, UniqueSec and ZaiNar.

Fakta om MobilityXlab:
Grundad: Hösten 2017
Partners: CEVT, Ericsson, Veeoner, Volvo Cars, Volvo Group, and Zenuity
Idén: MobilityXlab är en samarbetsplattform där ledande företag, etablerade organisationer och framväxande företag med banbrytande idéer driver innovation tillsammans. Mötet mellan MobilityXlabs startups och partners främjar framtidens mobila lösningar och förbättrar morgondagens värld.
Varaktighet: Startups bjuds in till att vara med i MobilityXlab i 6-12 månader, därefter blir det alumner.
Startups sedan start: 40
Nya startups våren 2020: 11
Lindholmen Science Park är värdar för MobilityXlab. Utöver partners är Västra Götalandsregionen och Vinnova finansiärer.

Bilden:
MobilityXlab välkomnar elva nya växande startups från åtta länder. Med olika fokus och lösningar delar de alla passionen för framtidens mobilitet.
Bild: Lindholmen Science Park