Nyheter

Ny chef för WSP Systems

Gunnar Linder blir från 1 januari ny affärsområdeschef för WSP Systems med 800 medarbetare. Gunnar har hela 31 år inom WSP och han kommer närmast som regionchef för Systems i region sydväst. Gunnar efterträder Håkan Danielsson som blir ny vd för WSP Sverige.

Gunnar Linder började sin resa på WSP som biträdande konstruktör 1988. Han har därefter vuxit in i nya roller och i nationella och globala samarbeten.

– Jag har ägnat hela mitt vuxna liv åt WSP. Jag har alltid känt att jag fått nya utmaningar och att jag har kunnat påverka. Men det som fått mig att stanna så länge är människorna och vår unika företagskultur, säger Gunnar Linder.

Gunnar har de senaste 6,5 åren varit chef för Systems verksamhet i sydväst som under hans ledning växt med närmare 100 personer.

– Nyckeln till vår framgång är våra chefer och ledare. Vi är så pass lika varandra i den här branschen så det är samarbetet och mötet med människorna som gör att vi lyckats. Sen tror jag mycket på samarbete över alla gränser, mellan affärsområden, mellan regioner och mellan länder.

Gunnar Linder har själv varit särskilt involverad i WSPs globala satsning inom hälso- och sjukvård där WSP har en stark position.

– Vi blir allt mer sammanflätade globalt. Det har berikat min roll inom företaget och jag ser tydligt hur det hjälper oss att serva våra kunder ännu bättre.

I sin nya roll som affärsområdeschef för WSPs installationskonsulter ser Gunnar främst fram emot att kunna skala upp arbetet och dra nytta av de erfarenheter han har från tidigare roller och också från sin tid som kontorsansvarig för kontoret i Göteborg med drygt 600 medarbetare.

– Jag sitter nära verksamheten och vet hur medarbetare ibland slits mellan uppdrag. Vi behöver fortsätta utvecklas mer gemensamt som bolag och samarbeta ännu mer. Vi behöver också arbeta stenhårt för att fortsatt rekrytera, behålla och utveckla våra medarbetare samtidigt som vi befinner oss i en omställning med allt mer automatiserade processer. Vi ska både öka kvaliteten och effektiviteten för att göra våra kunder ännu nöjdare. Det ser jag fram emot!

Bild av Alexander Stein från Pixabay