Nyheter

Nils Jaeger utsedd till vd för Volvo Autonomous Solutions

Nils Jaeger, idag vd för Region EMEA, Volvo Financial Services, har blivit utsedd till vd för Volvokoncernens nya affärsområde för autonoma transportlösningar. Han kommer att rapportera till Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt och ingå i Group management-teamet.

Nils Jaeger är född 1969 och har varit vd för Region EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika), Volvo Financial Services, sedan 2014. Innan han började arbeta i Volvokoncernen hade han ett antal ledande positioner hos John Deere.

Som vd för Volvo Autonomous Solutions ska Nils Jaeger leda ett helt nytt affärsområde som har i uppgift att ytterligare öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av autonoma transportlösningar från Volvokoncernen. Autonoma transportlösningar bygger på teknik som möjliggör uppkopplade och självkörande fordon och maskiner. De passar bra för transport av stora volymer gods och material på fördefinierade rutter, i repetitiva flöden. Här kan autonoma transportlösningar skapa värde för kunder genom att bidra till en ökad flexibilitet, leveransprecision och produktivitet.

– Nils Jaeger har en djup erfarenhet av att arbeta med helhetslösningar för våra kunder. Teamet i Volvo Autonomous Solutions ska möta en ökad efterfrågan och erbjuda de bästa möjliga lösningarna till exempelvis kunder i gruvindustrin, hamnar och för godstransport mellan logistikcenter, som ett komplement till dagens produkter och tjänster, säger Martin Lundstedt. 

Volvo Autonomous Solutions är ett nytt affärsområde från och med den 1:e januari 2020 och vid den tidpunkten tillträder Nils Jaeger som vd och chef för Solutions. Processen att rekrytera hans ersättare startar nu.

Bild av ihor_konst från Pixabay